Στη συνάντηση τέθηκαν από τους βιομηχανικούς συνδέσμους οι κοινές προτεραιότητες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της περιφέρειας

Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία συζητήθηκαν στην ετήσια συνάντηση των γενικών διευθυντών των Περιφερειακών Βιομηχανικών Συνδέσμων-μελών του ΣΕΒ που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ στη συνάντηση τέθηκαν από τους βιομηχανικούς συνδέσμους οι κοινές προτεραιότητες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της περιφέρειας, που είναι:

Στη συζήτηση συμμετείχε ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών, Φώτης Κουρμούσης, που αναφέρθηκε στο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, όπως και η δρ Φαίη Μακαντάση, επικεφαλής Ερευνών της διαΝΕΟσις, που παρουσίασε έρευνα για την αγορά ενέργειας στην Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι των βιομηχανικών συνδέσμων συναντήθηκαν με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα, και τον αντιπρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης, Παναγιώτη Δημόπουλο, και συζήτησαν μαζί τους για τον πρώτο κύκλο βιομηχανικών διδακτορικών, όπως και για τη διεύρυνση της πρωτοβουλίας σε μεταπτυχιακά προγράμματα.

Χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κος Ευθύμιος Βιδάλης, τόνισε ότι «παρά τα εμπόδια που μας βάζει η πανδημία, ο ΣΕΒ συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον της περιφέρειας, με όχημα την γόνιμη συνεργασία του με τους περιφερειακούς βιομηχανικούς συνδέσμους. Με κοινές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, κοινές προτάσεις, και κοινές πρωτοβουλίες, στόχος μας είναι να ενισχυθεί κι άλλο αυτή η σχέση τους ερχόμενους μήνες, που οι προκλήσεις θα ενταθούν, καθώς ο χρόνος για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ θα αρχίσει να τρέχει. Φιλοδοξία μας είναι να παράγουν το βέλτιστο αναπτυξιακό αποτέλεσμα για την εθνική οικονομία και το κοινωνικό σύνολο, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.»

Από πλευράς του, ο οικοδεσπότης της συνάντησης Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΒΠΕ&ΔΕ, κος Κλεομένης Μπάρλος, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους σημείωσε ότι «η συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των Βιομηχανικών Συνδέσμων, σηματοδοτεί και τονίζει τη σημασία που έχει η στενότερη δυνατή συνεργασία μας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων. Θα πρέπει επίσης, εμφατικά να τονίσω, ότι οι κοινοί μας στόχοι είναι αυτή τη στιγμή, περισσότερο από ποτέ, ταυτόσημοι με τους εθνικούς μας στόχους. Για αυτό εύχομαι τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία στην σύνοδο αυτή και εύχομαι στην εξέλιξή της σε μακροχρόνιο θεσμό».

Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι Γενικοί Διευθυντές του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΘΣΕ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ), του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας (ΣΕΒΠΕΔΕ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά (ΣΒΑΠ), και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

Διαβάστε ακόμη:

Άνοδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις τιμές εξοχικών στις Κυκλάδες- Αναλυτικοί πίνακες

COSMOTE TV – ΝΟVA: Ανατροπή με την αγγλική Premier League, μάχη για τη Super League

ProfitLevel: Τα tweet του Έλον Μασκ επιδρούν στον επενδυτικό κόσμο