«Μετά τις διακοπές τα παιδιά πρέπει να μένουν σπίτι», σημείωσε μεταξύ άλλων το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στο OPEN TV ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από το άνοιγμα των σχολείων και τον τρόπο που αυτά θα λειτουργήσουν, ο καθηγητής προειδοποίησε ότι ο λάθος τρόπος χρήσης της μάσκας αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση της από τους μικρούς μαθητές, αφενός γιατί ειδικά οι μαθητές του Δημοτικού έχει βρεθεί πως είναι η ασφαλέστερη ηλικιακή ομάδα ως προς την πανδημία και αφετέρου τα παιδιά ακούν πολύ τους δασκάλους τους και «μιμούνται» τα άλλα παιδιά γύρω τους, επομένως η χρήση μάσκας θα γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενώ φάνηκε αισιόδοξος πως η χρήση της μάσκας θα γίνει σύντομα ρουτίνα ακόμη για τα πολύ μικρά παιδιά.

Ο κ. Σύψας δήλωσε, επίσης, ότι οι αποφάσεις και οι οδηγίες των επιστημόνων για την πανδημία αλλάζουν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε φορά.