Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος με θέμα “τοποθέτηση σε δημόσιες θέσεις Αναπληρωτή Καθηγητή, με δικαστικές εκκρεμότητες βαριών ποινικών διώξεων και πειθαρχική και διοικητική αδράνεια“, κατέθεσαν 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν πρωτοβουλίας του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Σπίρτζη, με τη συνυπογραφή της γραμματέως της Κ.Ο. Όλγας Γεροβασίλη.

Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για καταγγελίες σε βάρος καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι βουλευτές, ερωτούν:

– την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων εάν “έχει κινηθεί η διαδικασία για να τεθεί σε δυνητική αργία ο εν λόγω αναπληρωτής καθηγητής και τί είδους πειθαρχικά μέτρα έχουν ληφθεί εναντίον του;“, καθώς και

– τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειαςμε ποια κριτήρια διορίστηκε ο ανωτέρω αναπληρωτής καθηγητής στο Δ.Σ. του «Κέντρο Μελετών Ασφαλείας» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεδομένου ότι έχει άσχετη ειδικότητα με το αντικείμενο του Κέντρου και ταυτόχρονα ήταν διορισμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» [..] και μάλιστα όταν αποδεικνύεται η ποινική δίωξη για τοκογλυφία, για κακουργηματική εκβίαση αλλά και άλλη εκκρεμούσα ανάκριση;“.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα έδειξαν οι τοξικολογικές της 24χρονης

Κορωνοϊός: Ξανά πάνω από 100 νεκροί – Στα 23.340 τα νέα κρούσματα

Παρουσία Μητσοτάκη η υποδοχή των πρώτων 6 Rafale

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

TAGS: