ΣΥΡΙΖΑ Με καθυστέρηση έξι ημερών η παραίτηση Βαρβιτσιώτη

ΣΥΡΙΖΑ  Με καθυστέρηση έξι ημερών η παραίτηση Βαρβιτσιώτη

«Με καθυστέρηση έξι ημερών, ο κ. Βαρβιτσιώτης αποφάσισε να δείξει την ελάχιστη ευθιξία και να παραιτηθεί από υπουργός Ναυτιλίας, μετά την απάνθρωπη δήλωση του με την οποία εξίσωσε τους θύτες με το θύμα της δολοφονίας, τον Αντώνη Καρυώτη, στο λιμάνι του Πειραιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρώτα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για δήθεν πολιτική εκμετάλλευση, στη συνέχεια, αφού ζητήσαμε την αποπομπή του, ζήτησε μια υποκριτική συγγνώμη και σήμερα τελικά παραιτήθηκε υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής.

Απίστευτο: Βρισιές με ντουντούκα στις 3.30 τα ξημερώματα στο πατρικό σπίτι Δημάρχου με ανήλικα παιδιά

Μόλις δύο και πλέον μήνες από τις εκλογές, οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ήδη μια κυβέρνηση σε αποσύνθεση.

Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο μέγας υπεύθυνος για τις επιλογές των υπουργών και την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους είναι ένας και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης».​

Η παραίτηση Βαρβιτσιώτη

photo_28-06-23_09_57_221687942851-600x400.jpg

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 36χρονου στον Πειραιά, είχε προχωρήσει σε μια αδιανόητη δήλωση,  λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις τόσο από κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από την κοινή γνώμη, ο κ. Βαρβτισιώτης προχώρησε σε νέα δήλωση στην οποία ανέφερε ότι είναι αδιανόητο κάποιοι να τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να εξισώσει το θύμα με τους θύτες και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη «για τη λανθασμένη διατύπωση».

Ωστόσο, δεν κατεύνασε τα πνεύματα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν ουσιαστικά την «καρατόμηση» του υπουργού.

Στην ανάρτησή του με την οποία γνωστοποίησε την παραίτησή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ανέφερε ότι «τις τελευταίες μέρες όμως γίνομαι και στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά. Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε, προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη.

Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες. Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει».

Κατέληγε αναφέροντας πως «η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Γι’ αυτό και υπέβαλα στον Πρωθυπουργό την παραίτησή μου».

Στο παιδικό δωμάτιο μέχρι τα 30 οι Ελληνες - Ακρίβεια και χαμηλοί μισθοί τους εγκλωβίζουν στο πατρικό

Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png