«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όσα μαζί ονειρευόμασταν Μιχάλη… και θα είσαι πάντα εκεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ρεθύμνου

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ρεθύμνου με ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του Μιχάλη Ανδρουλάκη, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, 13 Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Την Κυριακή το πρωί έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Ανδρουλάκης, ένας ξεχωριστός σύντροφος, ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς του Ρεθύμνου. Από νεαρή ηλικία οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ, στον Συνασπισμό της αριστεράς και της Προόδου και στον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη στο Ρέθυμνο.
Αφοσιωμένος στις ιδέες και τους αγώνες της, υπηρέτησε με πάθος, ανιδιοτέλεια και συνέπεια την Αριστερά από διάφορες θέσεις. Εκλεγόταν ανελλιπώς μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου από την ίδρυση του.
Υπήρξε Υποψήφιος Βουλευτής στις Βουλευτικές εκλογές του Σύριζα το 2007, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου από το 2010 μέχρι τον αδόκητο θάνατό του με τις υποστηριζόμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ παρατάξεις «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών» (2011-2014), Υποψήφιος Δήμαρχος το 2014,«Ρέθυμνο Αλληλεγγύη – Ανατροπή» (2014-2019), της οποίας ήταν και επικεφαλής, «Οι Πολίτες Μπροστά – Ένας Δήμος για Όλους» (2019-2022),

Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος στο ΔΣ του Επιμελητήριου Ρεθύμνου και Προέδρος του Μεταποιητικού τμήματος, ενώ συμμετείχε ενεργά στο αντιπολεμικό και το περιβαλλοντικό κίνημα (από τους πρωτεργάτες και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου), στα κινήματα αλληλεγγύης και τις πολιτιστικές κινήσεις του τόπου μας.

Ριζοσπαστικός στις ιδέες του αλλά χωρίς δογματική σκέψη, μαχητικός στις απόψεις του αλλά πάντα σε ήπιους τόνους, ευήκοος συνομιλητής και ιδανικός συνεργάτης, καθώς είχε πάντα τη διάθεση συν διαμόρφωσης και σύνθεσης θέσεων, αποφάσεων και λύσεων, πρόθυμος να βοηθήσει όσους και όσο μπορούσε, σεμνός και ακέραιος χαρακτήρας και χωρίς ίχνος έπαρσης, δε δίστασε ποτέ να αναλάβει την ευθύνη των επιλογών του, έντιμος και αξιοπρεπής επιχειρηματίας, αφοσιωμένος φίλος. Αυτός ήταν ο Μιχάλης Ανδρουλάκης και έτσι θα τον θυμόμαστε. Ο θάνατος του αφήνει ανεκπλήρωτο κενό στο αριστερό κίνημα και στη συλλογική ζωή της πόλης μας.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όσα μαζί ονειρευόμασταν Μιχάλη… και θα είσαι πάντα εκεί.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».