Στοεπίκεντρο ευρείας συνάντησης πουσυγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΛασιθίουΓιάννης Ανδρουλάκης συζητήθηκε ηυλοποίηση του τουριστικού έργου«LassithiTrails»,που στοχεύει στην ανάπτυξη-ανάδειξηενός δικτύου πεζοπορικών και θεματικώνδιαδρομών στη Π.Ε. Λασιθίου.

Στησύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι τωντεσσάρων Δήμων του Λασιθίου, ο ΑντιδήμαρχοςYποδομών, Ανάπτυξης & Σχεδιασμού τουΔήμου Οροπεδίου Λασιθίου ΓιώργοςΣτρατάκης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος,Καθαριότητας και Πολιτικής ΠροστασίαςΜαρία Ρουμελιωτάκη, ο σύμβουλος Τουρισμούτου Δήμου Σητείας Σταύρος Κεφαλάς, οπρόεδρος Δ.Ο.Κ.Α.Σ Κωνσταντίνος Λυμπερίου,ο Διευθυντής του Γεωπάρκου ΣητείαςΒαγγέλης Περράκης, οι εκπρόσωποι τηςΑναπτυξιακής Λασιθίου ο ΧαράλαμποςΑντωνακάκης και Ελίνα Μικρουλέα, απότον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου ΝικολάουΙωάννης Πάγκαλος, Γεώργιος Αρναουτάκης,Λεωνίδας Κλώντζας, από τον ΟρειβατικόΣύλλογο του Οροπεδίου Λασιθίου ο ΠρόεδροςΙωάννης Σπυριδάκης και Άγγελος Μανουσάκης,καθώς επίσης οι εκπρόσωποι της Δ.Α.Ε.Α.Ν,Γεώργιος Ανδρουλάκης, ο ΜιχάληςΓαρεφαλάκης.

Ησυνάντηση πραγματοποιήθηκε με τηνανάδοχη εταιρία PathsofGreeceΚοιν.Σ.Επ, που θα αναλάβει τον σχεδιασμόκαι τη μελέτη για την ανάπτυξη-προβολήενός ολοκληρωμένου δικτύου πεζοπορικώνκαι θεματικών διαδρομών στη ΠεριφερειακήΕνότητα Λασιθίου, στο πλαίσιο τουΠρογράμματος Τουριστικής Προβολής τηςΠεριφέρειας Κρήτης για το 2023. Στησυνεδρίαση, στην αίθουσα «ΑντώνηΣτρατάκη», στο κεντρικό κτήριο τηςΠεριφερειακής Ενότητας Λασιθίουσυμμετείχαν επίσης ο ειδικός σύμβουλοςτου Περιφερειάρχη Κρήτηςκαιυπεύθυνος του έργου Δημήτρης Μιχελογιάννηςκαι η προϊσταμένη του Τμήματος ΤουρισμούΜαρία Λαβδάκη.

ΟΑντιπεριφερειάρχης Λασιθίου ΓιάννηςΑνδρουλάκης ανέφερε: «Ξεκινάμε τηνκαταγραφή των μονοπατιών της Π.Ε.Λασιθίου, σε συνεργασία με τους Δήμουςκαι τους ορειβατικούς συλλόγους, μιαδιαδικασία που είναι η σημαντικότερητου έργου. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωσητης ενδοχώρας, η επιμήκυνση της τουριστικήςσεζόν και ο εμπλουτισμός του τουριστικούπροϊόντος της περιοχής.»