Ευρεία σύσκεψη των εκπροσώπων των εργαζομένων στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ με τα προβλήματα του κλάδου να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στις 3:30 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου στο ΠΑΓΝΗ.

Στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών της σύσκεψης επισημαίνονται τα εξής:

“Καλούμε σε σύσκεψη τα ΔΣ των σωματείων σε Υγεία και Πρόνοια για να συζητήσουμε για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα της δράσης μας.

Συνεχίζουμε και συντονίζουμε τον αγώνα μας:

- Ενάντια στην ομηρία, τον εμπαιγμό και τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων επικουρικών, συμβασιούχων & εργολαβικών - ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς & πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα!

- Για μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες - Για ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

- Για ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά – εργασιακά δικαιώματα. Για να πληρωθούν ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα χωρίς καμιά εξαίρεση.

- Για να μπει τέλος στην αβάσταχτη εντατικοποίηση και τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς. Για να ενταχθούν επιτέλους στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε βαριές, ανθυγιεινές κι επικίνδυνες συνθήκες. Για να μην περικοπεί – καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Για να ληφθούν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς”.