Σε δύο διαφορετικά περιστατικά που αφορούσαν στο ξέσπασμα φωτιάς σε αυτοκίνητα κλήθηκαν χθες το πρωί οι πυροσβέστες στα Χανιά.

Πιο συγκεκριμένα, στις 8:53 το πρωί πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο στην οδό Αρπακουλάκηδων, για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν πέντε πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων που έσπευσαν στο σημείο με δύο οχήματα. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο δύο περίπου ώρες αργότερα, προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο. Τα αίτια που την προκάλεσα διερευνώνται.

Εξάλλου, μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, μία δεύτερη φωτιά σε όχημα κινητοποιούσε και πάλι τους άνδρες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων. Αυτή τη φορά, στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας επί της οδού 8ης Δεκεμβρίου. Αντίστοιχη δύναμη της Πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο, ωστόσο περίοικοι είχαν καταφέρει να τη σβήσουν με ίδια μέσα. Στο φλεγόμενο όχημα προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

cretapost.gr