Καλεσμένοι του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” ήταν το βράδυ της Δευτέρας ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η σύζυγός του Μπέσσυ Μάλφα. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αποκάλυψε τον ενδοιασμό που είχε αρχικά να υποδυθεί τον ρόλο του Φατσέα στο “Καφέ της Χαράς”, τονίζοντας ότι η σύζυγός του ήταν εκείνη που τον έπεισε τελικά.

“Ο ρόλος είναι δημιούργημα του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά. Από ένα σημείο και πέρα ο σκηνοθέτης και εγώ όταν βλέπαμε κάτι σωστό δεν μας πήγαινε η γλώσσα. Το θέλαμε και αυτό λάθος.

Η Μπέσσυ Μάλφα με έπεισε να κάνω τον Φατσέα. Με έψησε. Παρενέβη και μου είπε θα τον κάνεις. Στην πρώτη ανάγνωση είπα “τι να κάνω από αυτόν τον άνθρωπο;” Το μεγάλο μου πρόβλημα ήταν πως δεν είχε τίποτα το συμπαθητικό πάνω του ο Φατσέας. Σε κάθε ρόλο πρέπει να βρω κάτι να δεθώ. Μετά μάλλον το παράκανα. Γιατί ο Φατσέας παράγινε συμπαθής” είπε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης με τον Νίκο Χατζηνικολάου να επισημαίνει, μάλιστα, πως τα «Φατσέικα» αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης για το τμήμα γλωσσολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης.