Σοβαρός ο κίνδυνος νεότερης πλημμύρας - Απόλυτη ανάγκη ο καθαρισμός της κοίτης του λένε κάτοικοι της περιοχής

Δυόμιση μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Σητεία και η κοίτη του ποταμού Σκλαβεδιάκου κοντά στο Πισκοκέφαλο δεν έχει ακόμη καθαριστεί. Λόγω των των ορμητικών νερών που προκάλεσαν την καταστροφή του περασμένου στην περιοχή, ένας μεγάλος όγκος φερτών υλικών, σκέπασε την κοίτη του ποταμιού με αποτέλεσμα να “μπαζωθεί” και να ξεπερνά ακόμη και το ύψος του παρακείμενου δρόμου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξουν άμεσα εργασίες καθαρισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς μια ενδεχόμενη νεροποντή λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί θα προκαλέσει νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν εξοχικές κατοικίες αλλά και μετόχια με αποτέλεσμα οι περιουσίες αυτές να βρίσκονται εκτεθειμένες σε κίνδυνο.

Την ίδια ώρα, ζημιές που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο Πισκοκέφαλο - Σητεία από τη θεομηνία του περασμένου Οκτωβρίου, δεν έχουν επίσης ακόμη αποκατασταθεί δημιουργώντας έτσι μια επικίνδυνη κατάσταση. Μάλιστα σε κάποια σημεία έχει υποχωρήσει η άσφαλτος και έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικοί κώνοι σε μια προσπάθεια αποφυγής ατυχήματος.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο του αναγνώστη του Cretalive Γ.Ξ.:

Πηγή : Cretalive

piskokefalo%20dromos.jpg

piskokefalo%20dromos2.jpg

Δείτε εικόνες από την κοίτη του ποταμού Σκλαβεδιάκου:

vourvoulida.png

vourvoulida2.png

vourvoulida3.png

vourvoulida4.png