Στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 12 Ιουλίου η ορκωμοσία των Μονίμων Λοχιών της τάξης του 2019, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας του Στρατού Ξηράς.

Υπό το βλέμμα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Καμπά έγινε η ορκωμοσία των νέων Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ το παρόν έδωσαν τόσο ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Φλώρος αλλά και συγγενείς των πτυχιούχων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΣ:
Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), στα Τρίκαλα, η τελετή ορκωμοσίας Μονίμων Λοχιών Τάξης 2019 «Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Αθανάσιου Σακέττα», παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγου Γεωργίου Καμπά, του Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρου, της Πολιτειακής και Θρησκευτικής ηγεσίας, των τοπικών Αρχών και λοιπών φορέων της πόλης της Τρικάλων, καθώς και πλήθος συγγενών των ορκισθέντων.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού απένειμε τα πτυχία σε 160 νέους Μόνιμους Υπαξιωματικούς εκ των οποίων 134 από την Ελλάδα (92 άντρες και 42 γυναίκες) και 26 από την Κύπρο (23 άντρες και 3 γυναίκες).

loxias1.jpg

loxias2.jpg

loxias3.jpg