[
Μια έρευνα του NaturalNews, σχετικά με τη γεωλογική θέση των εγκαταστάσεων πυρηνικής ενέργειας στην Καλιφόρνια, αποκαλύπτει ότι πέντε πυρηνικές εγκαταστάσεις χτίστηκαν σε κοντινή απόσταση από τη γραμμή ρήγματος του San Andreas, ενώ μερικές κατασκευάστηκαν ακριβώς στη μέση των σεισμικών ζωνών που έχουν μέχρι 50 % πιθανότητα ενός σοβαρού σεισμού κάθε 30 χρόνια.

Ένας πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας - το πυρηνικό εργοστάσιο Diablo Canyon που παράγει 2.160 μεγαβάτ - κατασκευάστηκε στην ακτή, καθιστώντας την εξαιρετικά ευάλωτη στο ίδιο είδος ροής του ωκεανού που κατέστρεψε τη μονάδα Fukushima-Daiichiπου,που υπέστη πτώση το 2011 στην Ιαπωνία.
Αυτή η πυρηνική καταστροφή - η οποία καλύφθηκε πιστά από ολόκληρα τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εδώ και μήνες - προκλήθηκε από έναν υποβρύχιο σεισμό που προκάλεσε κύμα τσουνάμι που έπληξε τη μονάδα. Ο σταθμός πυρηνικής ενέργειας Canyon της Καλιφόρνιας είναι τοποθετημένος στην ακτογραμμή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, καθιστώντας τον ιδιαίτερα ευάλωτο σε υποβρύχιους σεισμούς ή άλλα γεγονότα που μπορούν να παράγουν τεράστια κύματα τσουνάμι.
Υπάρχουν πέντε πρόσθετες εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας στην Καλιφόρνια οι οποίες βρίσκονται σε διάφορα στάδια παροπλισμού και πολλά από αυτά εξακολουθούν να αποθηκεύουν πυρηνικό καύσιμο στην οπτική γωνία. Τέσσερα από τα πέντε κατασκευάστηκαν σε άμεση γειτνίαση με το ρήγμα του San Andreas, με μόνο ένα - το πυρηνικό εργοστάσιο Rancho Seco - που βρίσκεται σε μια περιοχή με σχεδόν μηδενική πιθανότητα σεισμού. Ο πυρηνικός σταθμός του κόλπου Humboldt, που βρίσκεται βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, κατασκευάστηκε σχεδόν ακριβώς στο ρήγμα του San Andreas.
Ο παρακάτω χάρτης, με την ευγένεια του Nuclear.news , επικαλύπτει τις τοποθεσίες των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Καλιφόρνια σε σύγκριση με τη γραμμή σφάλματος του San Andreas:


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗ ΕΝΕΡΓΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΣΕ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΗ.

Πολλοί από τους μη ενεργούς πυρηνικούς σταθμούς της Καλιφόρνιας εξακολουθούν να αποθηκεύουν πυρηνικό καύσιμο σύμφωνα με το πρωτόκολλο SAFSTOR, το οποίο απαιτεί αποθήκευση και διατήρηση ψυκτικού πυρηνικού καυσίμου για πολλά χρόνια, μετά το οποίο το καύσιμο αφαιρείται σε οριστικό παροπλισμό. Δεν είναι απολύτως σαφές ποιες μη ενεργές εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας της Καλιφόρνιας συνεχίζουν να αποθηκεύουν τα πυρηνικά καύσιμα εναντίον ποια από αυτά έχουν παροπλισθεί εντελώς. (Η πληροφόρηση του κοινού είναι σκανδαλώδης για το θέμα.)
Το 2013, η PG & E ζήτησε πρόσθετα έσοδα από τους πελάτες της ενέργειας της Καλιφόρνιας για να χρηματοδοτήσει τον παροπλισμό του SAFSTOR της Μονάδας 3 Ηλεκτροπαραγωγής του Humbold Bay.

naturalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NATURAL NEWS : Corfiatiko](https://1.bp.blogspot.com/-IsKnvtm0Fh4/XSjGpCg1FuI/AAAAAAADGyc/x2y9HqJyx6wlAsJ5kB840gIrS9N4eDukACLcBGAs/s1600/California-Nuclear-Power-Plants-San-Andreas-Fault.png)