Τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, έλαβε η επανασύσταση αυτοτελούς τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας στον δήμο Χανίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η απόφαση αφορά τη δημιουργία 49 οργανικών θέσεων για τη σύσταση του νέου Τμήματος, οι οποίες έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο Οργανόγραμμα του δήμου και έχουν εγγραφεί στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας με πρόσφατη τροποποίηση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, βασική επιδίωξη του δήμου Χανίων, είναι οι θέσεις να καλυφθούν με νέες προσλήψεις, το συντομότερο δυνατό, έπειτα και από αίτημα που θα κατατεθεί άμεσα στο υπουργείο Εσωτερικών, για την επίσπευση διενέργειας προκήρυξης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ώστε από τις αρχές του επόμενου έτους να ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων.

«Η συγκεκριμένη έγκριση δικαιώνει τις επιλογές μας και τις επίμονες προσπάθειες που ξεκινήσαμε ως δημοτική Αρχή, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Η σύσταση νέου τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Χανίων, θα δώσει τέλος στα φαινόμενα ανομίας και ασυδοσίας στους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους και στην κυκλοφορία της πόλης. Είμαστε αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε στις επαφές μας με το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση Κικίλια από το Ηράκλειο: Η Κρήτη θα πρέπει να είναι πρωτοπόρα στον εμβολιασμό

Επανέρχεται η όσφρηση μετά από λοίμωξη Covid-19;

Η μεγάλη φυσική πισίνα της Κρήτης (εκπληκτικό βίντεο)