Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ στηρίζει την μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων και των γιατρών την Τρίτη 16 Ιούνη με την Πανελλαδική 24ωρη Απεργία στα Νοσοκομεία όλης της Χώρας. Απέναντι στα “χειροκροτήματα” της Κυβέρνησης για τους ήρωες με τις Πράσινες και Άσπρες μπλούζες και την πλήρη στήριξη των ΜΜΕ στα πεπραγμένα της (μην πάνε χαμένα τα 41.000.000€) οι εργαζόμενοι βρίσκονται στους δρόμους για να αναδείξουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις Δημόσιες Δομές, στο ΕΚΑΒ και στην Πρόνοια. Η Επικοινωνιακή διαχείριση της Πανδημίας, δεν μπόρεσε να κρύψει κάτω από το χαλί τα προβλήματα που υπάρχουν και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Η ενίσχυση μόνο με Επικουρικό Προσωπικό και μετακινήσεις, είναι πίσω από τις Πραγματικές Ανάγκες, επιτείνοντας τα μεγάλα κενά που υπάρχουν. Μόνο από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020, έχουν αποχωρήσει 1645 Μόνιμοι Υπάλληλοι, χωρίς να έχουν προκηρυχθεί οι 1300 θέσεις που είχε έτοιμες ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2019. Ενώ δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ έγκριση για Μόνιμες Προσλήψεις το 2020. Απέναντι στο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για 10.000 Προσλήψεις 2019-2022 (2500/έτος) η Κυβέρνηση της Ν.Δ προσλαμβάνει συμβασιούχους, χωρίς κριτήρια ΑΣΕΠ, με αύξοντα αριθμό αίτησης. Και όπου υπάρχουν Προκηρύξεις (940 Γιατρών, 46 ΕΚΑΒ). είναι οι Προκηρύξεις που έχει εγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ δεν έχει προκηρύξει ΟΥΤΕ ΜΙΑ θέση με δική της έγκριση με ΠΥΣ και δεν έχει εγκρίνει ούτε ΕΝΑ ευρώ για Μόνιμες Προσλήψεις.

Εμείς διεκδικούμε:

Η ανάδειξη των ηρώων έφερε στο Προσκήνιο τους χαμηλούς μισθούς. Διεκδικούμε:

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ η προσπάθεια ΜΜΕ και Κυβέρνησης να μας πείσουν ότι η Κυβέρνηση “έβαλε μυαλό” και είναι υπέρ ενός ΙΣΧΥΡΟΥ Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Αρκεί να δει κανείς τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στο STAR για να καταλάβει, ότι συνεχίζουν από εκεί που ήταν πριν την εμφάνιση του Κορωνοϊού. Στα σχέδια για ΣΔΙΤ και Ιδιωτικοποιήσεις Δομών και Υπηρεσίων.

Η μετατροπή του Γ Ν Κομοτηνής σε ΝΠΙΔ, η Ιδιωτικοποίηση των Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ και η επαναφορά των Εργολάβων, το πάγωμα των Προσλήψεων δείχνει το δρόμο που θέλει να βαδίσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ

Απέναντι σε όλα αυτά, πρέπει οι Δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσουν με παρεμβάσεις και ανακοινώσεις την Απεργιακή Κινητοποίηση στις 16/6 για να αναδειχτούν τα αιτήματα των Εργαζομένων και να αποκαλυφθούν οι πολιτικές της Κυβέρνησης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ