Τέλος λαμβάνει η ταλαιπωρία των οδηγών που κινούνται μέσω της εθνικής οδού Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου, καθώς το βράδυ παραδίδεται στην κυκλοφορία η δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας στο τμήμα μετά το ΚΤΕΟ. Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Νίκος Ξυλούρης, σήμερα ολοκληρώνεται το φρεζάρισμα και πέφτει το ασφαλτικό, ώστε το βράδυ το τμήμα μήκους περίπου 450 μ.να παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Ωστόσο τυχόν ανωμαλίες στο οδόστρωμα που μπορεί παρατηρήσουν οι οδηγοί, επισήμανε ο κ.Ξυλούρης, θα αποκατασταθούν το Σεπτέμβριο με την αντιολισθηρή στρώση που μαζί με τη διαγράμμιση θα ολοκληρώσουν το έργο που θα παραδοθεί επίσημα.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, μαζί θα παραδοθεί και το αντίστοιχο τμήμα στην παλιά εθνική οδό, που περνάει μέσα από τις Γούβες, στο οποίο επίσης θα ακολουθήσει η τελική παρέμβαση το Σεπτέμβριο.

Πάντως, οι εργολαβίες για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας συνεχίζονται, με το τμήμα από Αγία Βαρβάρα ως Αγία Γαλήνη που θα εκτελείται τμηματικά αλλά και μια μεγάλη εργολαβία που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλη την Κρήτη. Παράλληλα πρόκειται να αναπλαστεί το τμήμα στον κόμβο Γιόφυρο από το ύψος της αερογέφυρας ως το ΤΕΙ, προκειμένου να αντικατασταθεί το οδόστρωμα αλλά και να εγκατασταθούν φρεάτια για την απορροή των ομβρίων.