Τελευταία ευκαιρία έχουν χιλιάδες επιχειρήσεις για να γλιτώσουν από την εφάπαξ και έντοκη επιστροφή του 100% της επιστρεπτέας προκαταβολής που έλαβαν την περίοδο της πανδημίας.

Η ΑΑΔΕ άνοιξε χθες την πλατφόρμα myBusinessSupport για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών με τις επιχειρήσεις να έχουν χρονικό περιθώριο να τα καταθέσουν έως 31 Μαΐου 2023. Οσες χάσουν και τη νέα προθεσμία και δεν καταθέσουν τα δικαιολογητικά, αλλά και όσες διαπιστωθεί ότι δεν τήρησαν τη ρήτρα της απασχόλησης, θα κληθούν να εξοφλήσουν εφάπαξ και με το τόκο ολόκληρο το ποσό του κρατικού δανείου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.

Αυτή ήταν η άσκηση του μοιραίου Phantom – Πετούσε μια «ανάσα» από τη θάλασσα Με τη νέα υπουργική απόφαση δίνεται διπλή παράταση για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Συγκεκριμένα παρατείνεται:

Εφόσον μετά τον επανυπολογισμό της υποχρέωσης διατήρησης εργαζομένων και την παρέλευση της προθεσμίας της 31ης Μαΐου 2023 για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών προκύπτει ότι δεν τηρήθηκαν οι υποχρεώσεις της επιχείρησης, η παράταση θεωρείται ως μη χορηγηθείσα και επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό που βεβαιώθηκε μέχρι και 2 Νοεμβρίου 2022, από 1ης Δεκεμβρίου 2022.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες – Προκαταλήψεις τα περί νεο-οθωμανισμού Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png