Σήμερα στις 4 μετά το μεσημέρι η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και σύσσωμη η κοινωνία των Μοιρών θα πουν το τελευταίο αντίο στον 79χρονο Κώστα Χατζάκη που έπεσε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης από το όπλο του 51χρονου αγροτοκτηνοτρόφου από τον Ζαρό.

Ο Κώστας Χατζάκης, βρέθηκε τη λάθος ώρα μπροστά στον μαινόμενο και - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες - υπό την επήρεια αλκοόλ δράστη, ο οποίος όντας στο κατώφλι του σπιτιού του θύματος, τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Όπως έχει ήδη γράψει το cretalive, o 51χρονος έφτασε κάτω από το σπίτι της γυμνάστριας, πρώην συζύγου του χθες βράδυ, έχοντας μαζί του και όπλο. Δεν γνώριζε που ακριβώς μένει η γυναίκα κι έτσι χτύπησε την πρώτη πόρτα που είδε μπροστά του. Άνοιξαν τα δύο εγγόνια του 79χρονου σπιτονοικοκύρη, 16 και 14 ετών, τα οποία στις επίμονες ερωτήσεις του 51χρονου απάντησαν πως η γυναίκα ζει στο κτίριο, αλλά όχι στο συγκεκριμένο σπίτι.

Ο 51χρονος ζήτησε να μιλήσει με τον σπιτονοικοκύρη και τα παιδιά ενημέρωσαν τον παππού τους για την παρουσία του άνδρα, ζητώντας του όμως να μη βγει έξω λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο αγροτοκτηνοτρόφος.

Όπως διηγήθηκε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο 79χρονος βγήκε έξω ωστόσο κι έτσι ξεκίνησε ένας διάλογος με τον 51χρονο, ο οποίος μάλιστα ρωτούσε να μάθει λεπτομέρειες για το ύψος του ενοικίου, αν η πρώην γυναίκα του είναι συνεπής και άλλα, ερωτήσεις που προκάλεσαν την εύλογη αντίδραση του σπιτονοικοκύρη που ρώτησε τον 51χρονο … προς τί όλες αυτές οι ερωτήσεις!

Αυτή έμελε να ήταν η “σπίθα” που …φούντωσε τον 51χρονο, ο οποίος εν ψυχρώ, με μια σφαίρα έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου ηλικιωμένου. Η 65χρονη σύζυγός του βγήκε έξω κατόπιν, για να δει τι συνέβαινε και δέχτηκε κι εκείνη τα πυρά του 51χρονου.

Ο άνδρας δε σταμάτησε εκεί όμως… Αφού δεν είχε πειστεί ότι η πρώην γυναίκα του δε βρισκόταν στο διαμέρισμα όπου βρίσκονταν τα παιδιά, άρχισε να πυροβολεί στην πόρτα του σπιτιού! Αυτό κινητοποίησε, ευτυχώς, τους δύο έφηβους, που έφυγαν από την πίσω πόρτα του σπιτιού και … γλίτωσαν τη ζωή τους!

Από εκείνη τη στιγμή, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας που λειτουργούσε βιοτεχνία κατασκευής τελάρων για μέλισσες και στη συνέχεια επέκτεινε τη δραστηριότητά του στην οινοποιία, συνελήφθη στο Ζαρό, σε ρακοκάζανο ιδιοκτησίας του, το πρωί. Εκεί βρέθηκε και το όπλο που χρησιμοποίησε. Ο 51χρονος περιγράφεται ως ένας επιτυχημένος επαγγελματίας, ο οποίος στην πορεία του αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα αλλά και οικογενειακά με τη σύζυγό του.