Τέμπη 3 χρόνια μετά: Μνημόσυνο, αγρυπνία και λουλούδια στο ΑΠΘ για τα θύματα της τραγωδίας
Σε κλίμα θλίψης και έντονης συγκίνησης τελέστηκε χθες Παρασκευή (27/2) το βράδυ στον ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ αρχιερατικό μνημόσυνο και αγρυπνία για τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 27.02.2026 22:28Τέμπη 3 χρόνια μετά: Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας του Γεράσιμου - «Ο κόσμος όλος, δύο πράσινα μάτια»Ελλάδα | 28.02.2026 06:00Τέμπη 3 χρόνια μετά: Στον δρόμο όλη η Ελλάδα - Τι ώρα θα γίνουν οι συγκεντρώσεις
«Προσευχόμαστε για τους ανθρώπους, προσευχόμαστε για εκείνους και για την παρηγοριά των οικείων τους, ιδιαιτέρως των γονέων οι οποίοι έχασαν τα παιδιά τους και ως Εκκλησία ποτέ δεν θα πάψουμε να προσευχόμαστε γιατί αυτό είναι το κύριο έργο μας» ανέφερε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος. Μετά τα μεσάνυχτα, ακολούθησε Αγρυπνία στον ίδιο ναό.
Νωρίτερα στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου, φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση μνήμης στο μνημείο που έχει στηθεί εντός του ΑΠΘ για τους 16 φοιτητές –13 του ΑΠΘ και τρεις των δύο άλλων πανεπιστημίων– που ταξίδευαν με την επιβατική αμαξοστοιχία και χάθηκαν στη σύγκρουση των δυο τραίνων, πριν από τρία χρόνια. Οι φοιτητές άφησαν στο μνημείο λευκά τριαντάφυλλα και γαρύφαλλα, φώναξαν συνθήματα, τήρησαν ενός λεπτού σιγή προτού υψώσουν στον νυχτερινό ουρανό 16 φαναράκια στη μνήμη τους.
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη
Μην πεις ότι δεν ήξερες: Τι διαβάζουμε και πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο;

Τέμπη 3 χρόνια μετά: Η ανατομία της τραγωδίας - Οι πρώτες ώρες μετά τη σύγκρουση

Η αλήθεια αγνοείται: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να λάμψει» - Πάνος Ρούτσι στο ethnos.gr

Τουλάχιστον 20 νεκροί στη Βολιβία από συντριβή αεροσκάφους που μετέφερε χαρτονομίσματα