Τέμπη: Παραγγελία για πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως που απέρριψε μήνυση συγγενών θυμάτων

Πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, η οποία εξέδωσε απορριπτική διάταξη ως προς τη μηνυτήρια αναφορά συγγενών των θυμάτων για το μπάζωμα των Τεμπώνκατά του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου, παρήγγειλε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Γεωργία Αδειλίνη ζητά από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών να διερευνηθεί «τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκόμενους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 18.04.2024 14:13 Σε επιφυλακή Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ - Επαγρύπνηση για ισραηλινούς και ιρανικούς στόχους

Στην εν λόγω εισαγγελική διάταξη αναφερόταν: «Επειδή, δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρων αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στο χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιανδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».

Απολογείται άλλος ένας κατηγορούμενος την Παρασκευή

Υπενθυμίζεται πως πριν τρεις ημέρες, απολογήθηκαν στον Εφέτη Ανακριτή δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ από τα 16 συνολικά, στα οποία έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών. Οι δύο, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Την προσεχή Παρασκευή υπάρχει ακόμη μία απολογία κατηγορούμενου, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται να γίνει και νέα δειγματοληψία στα χώματα που μεταφέρθηκαν από τον χώρο του δυστυχήματος.

Τις προηγούμενες ημέρες, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, αναζητούσαν συμπληρωματικό βιολογικό υλικό στα χώματα.

«Ο σταθμάρχης είχε ιερόδουλη στο σταθμαρχείο»

Πριν λίγα 24ωρα στο «φως» ήρθε άλλη μία σοκαριστική καταγγελία, που έκανε ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στην τραγωδία.

Ο κ. Πλακιάς ισχυρίστηκε πως τη μοιραία ημέρα που έγινε το δυστύχημα, ο σταθμάρχης που είναι αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη, είχε καλέσει μια ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή καταγγελία που ακούγεται για πρώτη φορά και η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί για την ώρα. Συγκεκριμένα, μιλώντας στo focus fm, ο κ. Πλακιάς ανέφερε τα εξής:

«Σας είπα δύο πράγματα που δεν γνωρίζει ο κόσμος. Ξέρουν αυτοί ότι ο σταθμάρχης είχε ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο; Αυτός που είναι στη φυλακή. Εκείνη τη μέρα ο σταθμάρχης είχε ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο. Πού είναι το παράξενο; Την έχεις δει τη φωτογραφία; Δες την για να καταλάβεις περί τίνος προσώπου πρόκειται… Πού τον έβαλαν αυτοί; Πολιτικό μέσο είχε».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Μπεκατώρου για Παπανώτα: «Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί όπως πρέπει» - Τι απαντά ο ίδιος στις αντιδράσεις

2e27142b-88a7-463b-8fa8-e02a5cbd25e5.jpg

Τουρκία για θαλάσσια πάρκα: «Είμαστε σε συναγερμό - Μονομερή τετελεσμένα γεγονότα δεν θα γίνουν αποδεκτά

65fd42c2-8a67-475e-8548-2879ab4e98a9.jpg

Κακοκαιρία: Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ για βροχές και καταιγίδες - Πότε ξεκινούν τα φαινόμενα

3260bb5e-7b5c-404c-b122-5ebd22f5b5c2.jpg

Κυκλάδες: 3 νησιά στους 7 πιο απειλούμενους τόπους πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη

f3875dcb-046f-4f4e-85d6-471b87e59a50.jpg