[
Στις αρχές Φεβρουαρίου του 1935, στις ακτές της πόλης Hartlepool της Αγγλίας ξεβράστηκε ένα τεράστιο κρανίο ζώου, το οποίο κανένας επιστήμονας δεν είχε κατορθώσει να εξακριβώσει έως τότε σε ποιο είδος ζώου ανήκε.

Στις ακτές εκείνες είχε εξαφανιστεί, πιθανόν κατόπιν καθίζησης, ένα αρχαιότατο δάσος πριν από πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, το οποίο φανερώθηκε ξαφνικά μετά από μια μεγάλη άμπωτη, κατά την οποία τα νερά της θάλασσας τραβήχτηκαν πολύ μακριά από την παραλία και αποκάλυψαν το απολιθωμένο δάσος.

Οι ειδικοί, λοιπόν, υπέθεσαν ότι το πελώριο κρανίο προερχόταν από κάποιο προϊστορικό ζώο, το οποίο ζούσε στο δάσος αυτό και του οποίου ο σκελετός, καλυμμένος αρχικά από κορμούς και βράχια, επανήλθε στην επιφάνεια σε τεμάχια μετά από την πάροδο των χιλιετιών.

Το τεράστιο κρανίο προϊστορικό ζώου, που εκβράστηκε στο Hartlepool, ζύγιζε πάνω από πενήντα κιλά, ενώ το μέτωπό του είχε πλάτος δύο περίπου μέτρων!

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 06/02/1935…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 06/02/1935

strangepress.gr](https://1.bp.blogspot.com/-IXwsiX19MaY/XVEpJUFvJ1I/AAAAAAADKVU/4v1LqUKM88YJ0jRRAspN-I906LzXFDYvACLcBGAs/s1600/proistoriko_kranio.png)