Θαλάσσια ρύπανση από πλοίο σημαίας Λιβάνου στο λιμάνι Κερατσινίου

Θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου εκατόν πενήντα τετραγωνικών μέτρων (150τ.μ.) από προϊόντα ελαιοχρωματισμού, προκλήθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, από πλοίο μεταφοράς ζώντων ζώων σημαίας Λιβάνου, με 39 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στη θαλάσσια περιοχή του μόλου, στο λιμάνι του Κερατσινίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 03.02.2024 20:56 Στα όριά τους οι κάτοικοι της Αίγινας μετά τη δολιοφθορά - «Όλο το νερό το αγοράζουμε»

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η ρύπανση προκλήθηκε από εργασίες ελαιοχρωματισμού μέρους της εξωτερικής πλευράς του πλοίου από μέλη του πληρώματος. Στη συνέχεια, με μέριμνα του πλοιάρχου και των μελών του πληρώματος, οι εργασίες απορρύπανσης ολοκληρώθηκαν με ιδία μέσα με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του πλοίου για παράβαση του άρθρου 3 του Ν. 743/77, όπως κωδικοποιήθηκε με το Π.Δ. 55/98 «περί προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Επαναφορά της τρομοκρατίας «βλέπει» η ΕΛΑΣ μετά τη βόμβα στο υπουργείο - Η πρώτη «ακτινογραφία» της οργάνωσης και η μεγάλη ανησυχία

eccbb9b1-a754-4c0a-8480-2eeb7bfc6fc0.jpg

Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή βρέφος τριών μηνών

399d4de7-369c-4eff-b265-04c4ba64f1dd.jpg

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του βρέφους στο Διδυμότειχο - Το «βαρύ» παρελθόν της οικογένειας

d66a5849-42be-4caa-8a45-c302381f3fad.jpg

Vision Pro: Ο πρώτος «χωρικός υπολογιστής» της Apple! Τι είναι και πώς λειτουργεί

46da4a06-d11a-40ef-a181-86fc4ce35790.jpg