Θάνατος σκιέρ: «Βγήκε εκτός πίστας για φωτογραφία», λένε στη Βουλγαρία - Το μοιραίο λάθος

Τις τελευταίες δραματικές στιγμές του 36χρονου έμπειρου Έλληνα σκιέρ, που έχασε την ζωή του όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, χθες, σε χιονοδρομικό κέντρο στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας, περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες στα Μέσα της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό novinite, ο άτυχος 36χρονος μαζί με τους φίλους του, που επέλεξαν να βρεθούν στο σημείο «Markudjik 3», μια περιοχή που είναι δύσκολα προσβάσιμη και γνωστή για τους κινδύνους από χιονοστιβάδες βγήκαν εκτός πίστας για μια φωτογραφία. «Τραγωδία στο Μπόροβετς: Για μια φωτογραφία Έλληνες τουρίστες προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα που προκάλεσε έναν θάνατο», αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος, που περιγράφει το δυστύχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 13.02.2024 08:00 Βουλγαρία: Θλίψη για τον θάνατο του Έλληνα σκιέρ από χιονοστιβάδα - Τα λάθη της παρέας

Τεράστιο λάθος ότι πήγαν χωρίς εξοπλισμό

Αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα μίλησαν για την απόφαση της παρέας να κατέβει από την απότομη πλαγιά κάνοντας λόγο για τεράστιο λάθος, ελλείψει κατάλληλων μέτρων ασφαλείας από χιονοστιβάδα, που όπως φάνηκε αποδείχθηκε μοιραίο.

Το σημείο του δυστυχήματος πρόσθεσαν επίσης είναι δύσβατο με αποτέλεσμα η επιχείρηση διάσωσης που ακολούθησε να διαρκέσει πέντε ώρες.

«Οι πιθανότητες να βρεθεί κανείς σε χιονοστιβάδα χωρίς εξοπλισμό είναι περιορισμένες»

Σύμφωνα με άλλο βουλγάρικο Μέσο, το posoki, ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης στο Μπόροβετς, Άνγκελ Κερκέλεβ, δήλωσε: «Τον ξέθαψαν από το χιόνι και τον μεταφέραμε στο Μπόροβετς. Πέθανε γιατί παρέμεινε για πολλή ώρα κάτω από το χιόνι. Δεν μπόρεσε να βγει, σε αντίθεση με τους άλλους δύο που ήταν μαζί του». «Ο εγκλωβισμένος δεν είχε πομποδέκτη για χιονοστιβάδες, γεγονός που μας δυσκόλεψε πολύ. Βγάλαμε τα σκυλιά, αλλά το χιόνι ήταν πυκνό και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Τον βρήκαμε με μια συσκευή με ραδιοκύματα. Ήταν θαμένος στα 1,8μ.», πρόσθεσε.

View this post on Instagram

Στο ίδιο Μέσο φιλοξενούνται και δηλώσεις του διευθυντή της Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης, Εμίλ Νεσέβ ο οποίος δήλωσε πως οι πιθανότητες να βρεθεί κανείς σε χιονοστιβάδα χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό είναι αρκετά περιορισμένες. Τα πρώτα 15 λεπτά δίνουν 90% πιθανότητα να ανασυρθεί από μια χιονοστιβάδα. Από εκεί και πέρα, η πιθανότητα να βρεθεί κανείς ζωντανός μειώνεται κάθε λεπτό.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Σοκάρουν οι μαρτυρίες εγκλωβισμένων στη ναυτιλιακή εταιρεία - Η πρώτη εκτίμηση για το κίνητρο του δράστη

f530bdb8-bf88-44c2-940b-42844acc60ec.jpg

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στο υπουργείο Εργασίας

eccbb9b1-a754-4c0a-8480-2eeb7bfc6fc0.jpg

Ο Σεμπαστιάν Αλέ έριξε κλοτσιά στον καρκίνο - Η μεγάλη μάχη που έδωσε μέσα απ' τα δικά του λόγια

3ac129df-e944-437b-bc45-cfce4b579e94.jpg

Ο άνθρωπος διαλύει τη Γη: Μεταναστευτικά ζώα απειλούνται με εξαφάνιση - Ανησυχητικά στοιχεία

1f7d2d95-fef2-427b-871f-b4f7869b3a33.jpg