Ένα νέο ριάλιτι, το οποίο θα προβληθεί από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, φιλοδοξεί να συγκεντρώσει ακτιβιστές που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και όχι μόνο, για να αναμετρηθούν ώστε να προωθήσουν τους σκοπούς τους.

Το ριάλιτι «The Activist» θα παρουσιάζουν οι Usher, Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας και Τζούλιαν Χαφ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, στη σειρά έξι εβδομάδων, έξι ακτιβιστές συνεργάζονται με τρεις δημόσιες προσωπικότητες για να «φέρουν σημαντική αλλαγή» σε έναν από τους τρεις «ζωτικής σημασίας παγκόσμιους σκοπούς» υγεία, εκπαίδευση και περιβάλλον.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν επιδραστικά κινήματα που ενισχύουν το μήνυμα των ακτιβιστών, προωθούν τη δράση που υποστηρίζουν και θα τους οδηγήσουν στη Σύνοδο Κορυφής της G20 στη Ρώμη, όπου θα συναντηθούν με παγκόσμιους ηγέτες με την ελπίδα να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τον σκοπό τους.

Όποιος λάβει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση κερδίζει το παιχνίδι…

«Η σειρά The Activist είναι η πρώτη στο είδος της και θα εμπνεύσει πραγματικές αλλαγές», δήλωσε ο Χιου Έβανς, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της οργάνωσης Global Citizen, που έχει αναλάβει την παραγωγή.

«Το κοινό θα δει το πάθος και την προσήλωση των ακτιβιστών για τους σκοπούς τους, καθώς ζητούν από τους παγκόσμιους ηγέτες να λάβουν επειγόντως μέτρα για την επίλυση των διασυνδεδεμένων κρίσεων που αντιμετωπίζουμε», εξήγησε.Ο Τζακ, Σάσμαν υπεύθυνος ειδικών εκπομπών στο CBS, πρόσθεσε: «Συνδυάζοντας φιλανθρωπία και ψυχαγωγία, η σειρά The Activist είναι πρωτοποριακή, κατάλληλη για να εμπνεύσει τους θεατές».

Η σειρά που θα διαρκέσει 5 εβδομάδες θα αρχίσει να προβάλλεται στις 22 Οκτωβρίου στο CBS και Paramount+.

A message from Global Citizen on “The Activist.” pic.twitter.com/CSODAwiIdR

— Global Citizen (@GlblCtzn) September 15, 2021

Αρνητικές αντιδράσεις για την «εμπορευματοποίηση» της έννοιας… ακτιβιστής

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διατυπώθηκαν και επικριτικά σχόλια για την πρωτοβουλία. Πολλοί είπαν ότι ο ανταγωνισμός των ακτιβιστών στο πλαίσιο ενός εμπορικού ριάλιτι δίνει λάθος εικόνα για τις προσπάθειες και τις θυσίες τους στον πραγματικό κόσμο. Την στιγμή που ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο φυλακίζονται και διακινδυνεύουν τις ζωές τους, το ριάλιτι προωθεί σε μεγάλο βαθμό έναν ακτιβισμό του καναπέ! Ο ακτιβισμός είναι σκληρή δουλειά και απαιτεί πολλές θυσίες.

Η παραγωγή αντέδρασε αλλάζοντας το φορμά, και αφαιρώντας το έντονο στοιχείο του ανταγωνισμού ανάμεσα στους παίκτες. Αντ’ αυτού, το «The Activist» θα περιλαμβάνει και αφιερωματικά μίνι ντοκιμαντέρ για τις ενέργειες των έξι ακτιβιστών του ριάλιτι και το όραμά τους. Κάθε ακτιβιστής θα κερδίζει ένα χρηματικό ποσό για να το παραχωρήσει στην οργάνωση που επιθυμεί.

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι: «Θα είμαι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση»

Κέιτι Πάιπερ: Η ζωή της παρουσιάστριας 13 χρόνια μετά την επίθεση με οξύ στο πρόσωπο

Πρεμιέρα για το «Σ’ αγαπάω μεν… αλλά», τη νέα οικογενειακή κωμωδία του OPEN

Nicki Minaj για το εμβόλιο: «Προκαλεί ανικανότητα, μου το είπε ο ξάδερφός μου» - Απάντηση από Μπόρις Τζόνσον