Θεσσαλονίκη: Πώς εντοπίστηκαν οι γονείς που παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι

Συνελήφθησαν ξανά και κρατούνται μετά την εξαφάνισή τους οι γονείς που κατηγορούνται ότι άφησαν το 11 μηνών μωρό τους να σπαράζει στο κλάμα στο μπαλκόνι, ενώ εκείνοι κοιμόντουσαν μέσα στο σπίτι με κλειστά τζάμια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 19.06.2025 07:04Έκρηξη από εμπρηστικό μηχανισμό σε ψητοπωλείο στον Koλωνό – Προκλήθηκαν υλικές ζημιές

Οι δύο γονείς κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.Οι δυο τους την Τρίτη (17/06) αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα και έπειτα την Τετάρτη ενώ ήταν να παρουσιαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκηςπροκειμένου να απολογηθούν για την πράξη τους δεν εμφανίστηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα οι αρχές να εξαπολύσουν ανθρωποοκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Εντοπίστηκαν στην Ηλεία

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι γονείς του μωρού, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια εντοπίστηκαν στην Ηλεία. Όπως μεταδίδει το ilialive, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους, αναχώρησαν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ για την Ηλεία προκειμένου να συναντήσουν ομοεθνείς τους.

Οι αστυνομικοί φέρεται να έφτασαν στα ίχνη τους, από τα στίγματα των κινητών τους και τους εντόπισαν στην περιοχή της Μικρασίας και συγκεκριμένα στην Νέα Μανωλάδα.

Τι ισχυρίστηκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς θα παραμείνουν στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας, μέχρι να αποφασίσουν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την μεταχείρισή τους. Την υπόθεσή τους έχει αναλάβει η εισαγγελία Ηλείας, η οποία θα είναι σε συνεννόηση με την εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να παρθεί η απόφαση της μεταχείρισής τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς, όταν οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, φέρεται να ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς ότι φοβήθηκαν καθώς θεωρούν ότι δεν έχουν κάνει κάτι κακό.

Μυστήριο με το 5ο παιδί

Τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει και πέμπτο παιδί, ένα 17χρονο αγόρι, το οποίο αυτή τη στιγμή αναζητούν οι Αρχές.

Το χρονικό και το εξοργιστικό βίντεο

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν λίγο πριν από τις 3:00, περαστικός άκουσε το έντονο κλάμα ενός μωρού από το ρετιρέ πολυκατοικίας.

Την ώρα που το μωράκι έκλαιγε στο μπαλκόνι, η μητέρα, ο πατέρας και τα υπόλοιπα τρία παιδιά τους βρίσκονταν στο εσωτερικό του σπιτιού και κοιμόντουσαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες. Το δυνατό κλάμα του μωρού κινητοποίησε τους γείτονες. Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία στο «100». Οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος και μπήκαν μέσα. Κρατώντας φακούς στα χέρια οδηγήθηκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου και εντόπισαν το μωρό να κλαίει.

«Το άκουσα όλη την εβδομάδα να κλαίει»

«Το άκουσα όλη την εβδομάδα να κλαίει και να μην σταματάει με τίποτα. Κάποια στιγμή προχθές βγήκα στο μπαλκόνι, είδα ένα καρότσι σκεπασμένο με μία χοντρή κουβέρτα. Κάποια άλλη μέρα περπατούσε μέσα στη ζέστη» ανέφερε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα.

Οι γονείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι άφηναν το βρέφος στο μπαλκόνι για να… «πάρει αέρα».

Διαβάστε ακόμη

Η ομιλία του Κ. Αχ. Καραμανλή για τα Τέμπη που έγραψε το Μαξίμου, οι ύβρεις του Μητσοτάκη στους συγγενείς των θυμάτων και η ατάκα του Βελόπουλου που χαροποίησε το Μαξίμου

ea4ec54f-553c-4664-90fd-a74adcd03130.jpg

Παραπομπή Καραμανλή σε Προανακριτική Επιτροπή με 154 «ναι»

c98558d0-8ecb-4de3-9e06-e8e93f497306.jpg

Γιατί αυξάνεται η ανησυχία στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή- Για ποια θέματα έχει σημάνει «συναγερμός»

f60e5b0d-e9f8-4770-8b8c-35b016d20277.jpg

Bloomberg: Εντός ημερών η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν - To ζυγίζει ο Τραμπ ενώ συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις Ιράν - Ισραήλ

a0012bf1-3598-4ecb-b24b-5348e6c61f04.jpg