“Θλίβομαι και εξοργίζομαι για την κατάσταση στο ΔΙΕΚ Αποκορώνου”

“Θλίβομαι και εξοργίζομαι για την κατάσταση στο ΔΙΕΚ Αποκορώνου”

Χθές είδε το φως της δημοσιότητας δημοσιεύμα της ιστοσελίδας PARAKRITIKA.GR (https://www.parakritika.gr/katarreei-to-diek-apokoronoy-den-stelnontai-kan-ta-paroysiologia-ton-ekpaideyton/), το οποίο με έκανε να λυπάμαι πραγματικά για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το καμάρι του Αποκόρωνα, το ΔΙΕΚ.

Αυτό το γεγονός με εξόργισε πραγματικά καθώς η δομή αυτή είναι κάτι το οποίο πόνεσα και αγάπησα πολύ αφού είχα την τιμή και χαρά να υπηρετήσω από την θέση του διευθυντή την περίοδο 2018-2021.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Για την δεινή κατάσταση του εκπαιδευτηρίου ή για το ότι, σύμφωνα με τo δημοσίευμα, οι εκπαιδευτές κινδυνεύουν να μην πληρωθούν; Άλλοι, κάνουν λόγο για «άδειασμα» των εργαστηρίων καθιστώντας αδύνατο το έργο των εκπαιδευτών.

Φέτος στο ΔΙΕΚ Αποκορώνου δημιουργήθηκε μόνο μια ειδικότητα αυτή του ΣΥΝΟΔΟY ΒΟΥΝΟΥ και πλέον οι εκπαιδευόμενοι έχουν φτάσει στο αριθμό των 14 !!!

Να σκεφτεί κανείς ότι κατά την περίοδο όπου διεύθυνα το ΔΙΕΚ, οι ειδικότητες ανέρχονταν σε 8 και οι σπουδαστές ήταν περίπου 200.

Αμέσως καταλαβαίνει κανείς πως υπάρχει αδιαφορία από την πλευρά των μαθητευόμενων καθώς δεν υπάρχουν ειδικότητες που να τους προσελκύουν στο να πάρουν την απόφαση να φοιτήσουν, να εκπαιδευτούν και στη συνέχεια να εργαστούν στις τοπικές επιχειρήσεις. Ντρέπομαι πραγματικά να φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε να καταρρέει στην κυριολεξία μία τόσο σημαντική εκπαιδευτική δομή που άνοιξε την πόρτα σε πολλούς νέους δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταρτιστούν και να βγουν έτοιμοι στην αγορά εργασίας.

Στο δημοτικό συμβούλιο μόλις προχθές συζητούσαμε για το πώς θα προστατέψουμε έναν από τους «θησαυρούς» του πρωτογενούς τομέα του Αποκόρωνα, το ελαιόλαδο, προτείνοντας το ΔΙΕΚ ως μέσο και την ίδια ώρα δεν γνώριζε κανείς τι ακριβώς συμβαίνει πίσω απ΄ τις πόρτες του.

Τι συμβαίνει τελικά; Ποιος είναι ο αρμόδιος ώστε να βγει και να μας ενημερώσει υπεύθυνα για την κατάσταση του ΔΙΕΚ Αποκορώνου; Μάλλον κάποιοι δεν γνωρίζουν το απόφθεγμα του Βίκτωρος Ουγκώ «εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή», αφού όπως αποδεικνύεται δεν είναι ικανοί να κρατήσουν στη ζωή αυτή την σπουδαία εκπαιδευτική δομή της επαρχίας μας

Ανδρέας Κουκλινός
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δ.Σ. Αποκορώνου