Το 46 Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή κάνει στάση την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κήπο του Ρέθυμνο συνεχίζοντας το ταξίδι του και στέλνοντας δυνατά το μήνυμα “Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να “ανασαίνουμε”, για να νικήσει η ζωή!”

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-Πολιτική Συγκέντρωση με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
-Συναυλία με τους Μαρία Δασκαλάκη, Σάκη Σακελλαρίδη και Σπύρο Ξενιτόπουλο Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα:
-Η πρόσβαση στους χώρους του Φεστιβάλ θα γίνεται ελεγχόμενα από περισσότερες εισόδους, με τις «πύλες» του Φεστιβάλ να ανοίγουν στις 19:00, νωρίτερα από την καθορισμένη έναρξη του προγράμματος, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής. Αντίστοιχα και η αναχώρηση θα γίνεται τμηματικά, με τον ίδιο τρόπο.
- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ οι επισκέπτες του θα το παρακολουθούν αποκλειστικά καθιστοί, με τις απαραίτητες αποστάσεις.
-Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
- Κατά την είσοδο των επισκεπτών στο Φεστιβάλ θα γίνεται θερμομέτρηση, ενώ θα υπάρχουν και αντισηπτικά ανά μικρές αποστάσεις.
- Μέλη της ΚΝΕ θα φροντίζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού.
- Αυξημένη θα είναι η διάθεση τουαλετών και νιπτήρων στους χώρους που θα διεξαχθεί το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα εξυπηρετούν το σύνολο του κόσμου, καθώς και η εξασφάλιση τακτικής καθαριότητας.
- Στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής.