Την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεχιστεί η δίκη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων για το διπλό φονικό που σημειώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο με θύματα τον 63χρονο μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 30χρονο συγχωριανό του Γιώργο Ξυλούρη.

Κατηγορούμενος είναι ο 30χρονος γιος του 63χρονου μαντιναδολόγου, ο οποίος 30χρονος, όπως αναφέρει ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου πυροβόλησε επτά φορές το νεαρό συγχωριανό του, όταν είδε τον πατέρα του νεκρό.

Η δίκη που ξεκίνησε χθες κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας είχε πολλές στιγμές έντασης όταν συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας 30χρονου κατηγορούμενου φέρεται να ηχογραφούσε με κινητό τηλέφωνο την κατάθεση του μάρτυρα και συγκεκριμένα του ατόμου που είχε σπεύσει να χωρίσει τους εμπλεκόμενους και τραυματίστηκε στο πόδι. Το άτομο που φέρεται να ηχογραφούσε την κατάθεση συνελήφθη και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του.

Η δική ξεκίνησε με την κλήρωση των ενόρκων. Συνολικά έχουν κληθεί 30 μάρτυρες επί του κατηγορητηρίου και της υπεράσπισης.

Πρώτος μάρτυρας ήταν αστυνομικός της ασφάλειας Ρεθυμνου που ανέφερε ότι ενημερώθηκαν από το κέντρο υγείας Ρεθυμνου ότι υπήρχαν δυο νεκροί και ένας τραυματίας από τη συμπλοκή. Στο σημείο του συμβάντος στη γειτονιά “Πέραχωρι” των Ανωγείων, τα σπίτια των δυο οικογενειών είναι απέναντι.

Επίσης χθες κατέθεσε και η μητέρα του 30χρονου Γ. Ξυλούρη που έχασε τη ζωή του, περιγράφοντας πώς πληροφορήθηκε τα κακά μαντάτα. Η χαροκαμένη γυναίκα στη διάρκεια της διαδικασίας απευθύνθηκε στον κατηγορούμενο και τον ρώτησε γιατί σκότωσε το γιο της.

Σημειώνεται τέλος ότι συνολικά έχουν κληθεί 30 μάρτυρες επί του κατηγορητηρίου και της υπεράσπισης.

Πατρίς