Πολιτική Οικονομία Ελλάδα Κόσμος Αθλητισμός Ψυχαγωγία Food & Drink Travel Viral Videos ειδήσεις τώρα Σουηδία ΝΑΤΟ τουρκική Βουλή

Την Τρίτη νέα συζήτηση για το πρωτόκολλο της Σουηδίας στην τουρκική βουλή

Την Τρίτη νέα συζήτηση για το πρωτόκολλο της Σουηδίας στην τουρκική βουλή

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου θα συνεχίσει τη συζήτηση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ την Τρίτη, μετά την αναβολή της σχετικής ψηφοφορίας τον περασμένο μήνα.

Η ημερήσια διάταξη της επιτροπής για την Τρίτη περιλαμβάνει τα πρωτόκολλα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Εάν η επιτροπή εγκρίνει το κείμενο, τότε θα παραπεμφθεί για ψήφιση στην ολομέλεια του κοινοβουλίου, όπου η κυβερνητική συμμαχία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαθέτει την πλειοψηφία.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ερντογάν με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Στη συνέχεια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συζήτησε την Κυριακή με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για την εκκρεμούσα αίτηση ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα, ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει «ταυτόχρονη» πρόοδο στο σουηδικό ζήτημα και στην προσφορά της να αγοράσει 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και περίπου 50 κιτ εκσυγχρονισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε το πράσινο φως για την πώληση των F-16, αλλά δεν έχει ακόμη υποβάλει την επίσημη κοινοποίηση στο Κογκρέσο σχετικά με την πώληση, καθώς ορισμένοι κορυφαίοι γερουσιαστές των ΗΠΑ απείλησαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη