ΑΡΘΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι γίνεται με τους λαθρομετανάστες και τις επιδημίες;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το τεράστιο κύμα των παράνομων μεταναστών που κατευθύνονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες προς την χώρα μας, πέραν των μεγάλων προβλημάτων διαμονής και διατροφής τους, φέρνουν μαζί τους και ένα μεγάλο κύμα επιδημιών και ασθενειών που ήταν ξεχασμένες εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα τη τουρκικής εφημερίδας Aydınlık, από την περιοχή της Σμύρνης όπου έχουν στρατοπεδέψει δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα επιδημικών ασθενειών που θα προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα στις υγειονομικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Εκείνο όμως που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό, είναι ότι όλο αυτό το κύμα των παράνομων μεταναστών που εκδηλώνει αυτές τις επιδημικές ασθένειες επιδιώκει να έρθει με κάθε μέσο στην ελληνική επικράτεια, μεταφέροντας και τις αρρώστιες αυτές στην δική μας πλευρά.

Όπως αναφέρεται, στο Κέντρο Υγείας του Bornova της Σμύρνης, έχουν ήδη παρατηθεί κρούσματα επιδημιών ανάμεσα στους παράνομους μετανάστες που προβληματίζουν τις τουρκικές υγειονομικές αρχές, ενώ επισπεύδονται οι ενέργειες από τουρκικής πλευράς να προωθηθούν όλοι αυτοί με κάθε μέσο στα ελληνικά νησιά. Με λίγα λόγια δηλαδή, οι Τούρκοι μαζί με τις χιλιάδες των παρανόμων μεταναστών θα μας κάνουν… εξαγωγή και τις επιδημικές ασθένειες που κουβαλούν.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο οξύ με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης όλων αυτών στην ύπαιθρο ευνοούν την εκδήλωση πολλών ασθενειών που πλήττουν ιδίως μικρά παιδιά, ενώ οι περισσότερες από αυτές τις ασθένειες είναι όπως αναφέρουν οι υγειονόμους αρχές της περιοχής, μεταδοτικές, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Να ετοιμαστούμε λοιπόν αν υποδεχτούμε τον νέο όγκο των παράνομων μεταναστών μαζί τους και διάφορες ασθένειες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

nikosxeiladakis.gr