Τι συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων για τα προβλήματα με τις μετακινήσεις μαθητών
Ένας πανικός συνεχίζει να επικρατεί αναφορικά με τις μετακινήσεις και τις κατανομές μαθητών στα Χανιά.
Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, καταγγέλθηκε το γεγονός ότι η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας έχει τοποθετήσει τους μαθητές των σχολείων της Αγίας Μαρίνας στα σχολεία στο Κολυμπάρι και άλλα παιδιά στη Νέα Κυδώνια. Πρόβλημα επίσης αποτελεί και η μετακίνηση των μαθητών από το Αρώνι.
Ο δήμαρχος Χανίων, ανέφερε μεταξύ άλλων”η τελική απόφαση για την έγκριση των μετακινήσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας”.
Την ίδια στιγμή ο Αντιδήμαρχος κ. Τσουπάκης, τόνισε ότι το ΚΤΕΛ ακολουθεί την κατανομή που έχει δοθεί. Ωστόσο, για τους μαθητές στο Αρώνι, υπογράμμισε ότι πρόκειται να γίνει παρέμβαση στο ΚΤΕΛ.
Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση για το δημοτικό σχολείο Βαρυπέτρου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, με τον εκπρόσωπο του σχολείου, Κώστα Μπαλαντινάκη, να ανοίγει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενημέρωσε το σώμα για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σχολεία του νομού, με τον δήμαρχο Χανίων, να τονίζει τις ενέργειες που κάνει ο δήμος για να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης των σχολικών μονάδων.
”Η κεντρική πολιτική απόφαση αναφορικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων, έχει σαν στόχο τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, όμως θα πρέπει να πούμε ότι η παρέμβσση για το Βαρύπετρο, δεν φαίνεται να είναι λειτουργική καθώς τρία παιδιά μένουν εκτός. Υπήρξε επικοινωνία του δήμου και ασκούνται πιέσεις και στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας”.
Τέλος, ο Στέλιος Ζερβάκης χαρακτήρισε μη παιδαγωγική την όλη προσέγγιση του ζητήματος.