Σταθερή πυξίδα προς το καλό με στόχο μόνο το καλύτερο για το προσωπικό, τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες, όλη την περιοχή και την ανάπτυξη της, κρατά για τριάντα έξι χρόνια η ξενοδοχειακή μονάδα του Sunwing στο Μακρύ Γιαλό, που πέρασε μέσα από τις μεγάλες ανακατατάξεις και αναθεωρήσεις του παγκόσμιου τουρισμού, όχι αλώβητη, αλλά σίγουρα πολύ δυνατή για να «τσακίσει».

Αντιθέτως, όπως φάνηκε και από την ξεχωριστή, τιμητική εκδήλωση χθες στη Σητεία, οι απαιτήσεις στις οποίες ανταποκρίνονται όλοι οι άνθρωποι που έχουν σχέση με την μονάδα του Μακρύ Γιαλού, είναι πάρα πολύ ψηλές , προσφέροντας στην ευρύτερη περιοχή πολύ μεγάλο κέρδος, όχι μόνο οικονομικό,αλλά και προβολή, συμμετοχή στην εξωστρέφεια ενός τόπου, που από μια άγνωστη , απομακρυσμένη περιοχή, αναδείχθηκε,με την εγκατάσταση της σκανδιναβικής μονάδας, σε επικεφαλίδα για την τουριστική ανάπτυξη. Και πάντα, με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων, κάτι που δεν είναι ο κανόνας για τον τουρισμό, και σωστά αναδείχθηκε από τις δηλώσεις των ανθρώπων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Η Περιφέρεια Κρήτης, οι δήμοι Σητείας και Ιεράπερας, το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου,ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου, ο σύλλογος ξενοδόχων Σητείας οι εργαζόμενοι του Sunwing πρωτοτύπησαν με τη χθεσινή , πετυχημένη εκδήλωση, τιμώντας για την προσφορά της, την διοίκηση της ξενοδοχειακής μονάδας διαχρονικά,Μάιο του 1984 μέχρι σήμερα και με ιδιαίτερη αναφορά στον «πρωτεργάτη» της ανάδειξης της μοναδικής ομορφιάς του Μακρυ Γυαλού Πάρη Μαυρέλη. Στη βραδιά, έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης,ο δήμαρχος Σητείας Γ. Ζερβάκης, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θ. Καλατζάκης , μίλησαν για την ξεχωριστή θέση που έχει το ξενοδοχείο,στην πολύχρονη ιστορία του, στην ανάπτυξη της περιοχής και την ανάδειξη του σε σημαντικό τουριστικό κέντρο, αλλά και για το σεβασμό που δείχνει απέναντι στους εργαζόμενους του, με οτι αυτό σημαίνει σε ωράρια και αμοιβές κάτι που αποτυπώνεται πολύ καλά στις συλλογικές συμβάσεις.
Και η σημερινή διοίκηση του ξενοδοχείου, με την περιφερειακή διοικητική διευθύντρια ανατολικής Ευρώπης κ,Θέμις Κρυαρά όπως και ο Peter Grandel γενικός Διευθυντής όλων των ξενοδοχείων Sunwing αναφέρθηκαν στην πολύ καλή συνεργασία με τους εργαζόμενους αλλά και με τους επισκέπτες που κάθε καλοκαίρι, έχουν σταθερό ραντεβού στο Μακρύ Γιαλό.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm