Το ακέφαλο φτερωτό πλάσμα του Saltwood, το 1963…

Saltwood_1963_.png

Ήταν 16 Νοεμβρίου του 1963, αργά το απόγευμα, λίγο έξω από το χωριό Saltwood της Αγγλίας, όταν ένα μυστηριώδες πλάσμα έκανε την απροσδόκητη εμφάνισή του, τρομοκρατώντας μια παρέα νεαρών, που επέστρεφαν στα σπίτια τους.

Ξάφνου, οι νεαροί είδαν μια πύρινη σφαίρα να κατεβαίνει από τον ουρανό και να μένει μετέωρη λίγο πάνω από το έδαφος. Τους έδωσε την εντύπωση ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις τους, μέχρι που χάθηκε πίσω από τα δέντρα.

Τότε, μέσα από τις φυλλωσιές, εμφανίστηκε μπροστά τους ένα εντελώς αλλόκοτο ιπτάμενο πλάσμα, ύψους ενός μέτρου και είκοσι εκατοστών περίπου, ακέφαλο, με φτερά που έμοιαζαν με γιγάντιας νυχτερίδας. Οι δύο φίλοι τα έχασαν, το έβαλαν στα πόδια, σκορπίστηκαν εδώ κι εκεί, δίχως να ξέρουν πού πηγαίνουν, τρέχοντας καθένας σε διαφορετική κατεύθυνση, προκειμένου να βρουν ασφαλές καταφύγιο στα σπίτια τους.

Μετά από αυτή τη συνταρακτική υπόθεση και μετά από ανάλογα περιστατικά που είχαν συμβεί και στο Staffordshire της Αγγλίας, αλλά και στη Σκωτία, η κοινή γνώμη είχε θορυβηθεί και αναζητούσε απεγνωσμένα απαντήσεις.

Έτσι, ο Δόκτωρ Bernard Finch, ιατρός στο Λονδίνο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σκόπευε να διεξάγει έρευνες, ώστε να εξακριβώσει εάν αυτό το μυστηριώδες ακέφαλο φτερωτό πλάσμα προερχόταν από άλλον πλανήτη.

Όπως έγινε γνωστό, πολλοί χωρικοί του Saltwood είχαν ειδοποιήσει τηλεφωνικώς την Αστυνομία, λίγο πριν οι δύο νεαροί φίλοι συναντήσουν το αλλόκοτο ον, ότι είχαν αντιληφθεί «μια παράξενη πύρινη σφαίρα να κυλιέται μέσα σ’ έναν αγρό της περιοχής».

Πράγματι, όταν οι Αστυνομικοί και οι χωρικοί μετέβησαν στον τόπο της απρόσμενης επαφής με το φτερωτό πλάσμα, ανακάλυψαν τρία παράδοξα ίχνη, που έμοιαζαν με χνάρια θεόρατης αράχνης.

«Το μυστηριώδες ακέφαλο φτερωτό πλάσμα ήταν σίγουρα εξωγήινο», δήλωνε βέβαιος ο Δόκτωρ Bernard Finch. Άλλωστε, το ίδιο ακριβώς πίστευαν με σιγουριά και οι περισσότεροι κάτοικοι του Saltwood.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ», στις 18/12/1963…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ», στις 18/12/1963


strangepress.gr