ΑΡΘΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
 
ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1953 ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ.
 
ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ (ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΤΗ ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΗ ΚΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΕΚ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΛΟΓΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΤΣΙ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟ, ΠΑΝΤΟΥΡΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ.
 
ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ' ΟΨΙΝ Ο ΑΣΤΑΘΗΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΤΟ ΣΑΘΡΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΣΥΝΟΧΗ, Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ, ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ, Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ, ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ κ.ο.κ 
 
Ο Χ.ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΤΟ 1974 ΈΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΗΠΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΑΜΦΟΤΕΡΙΖΟΥΣΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΔΥΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ Ν.Α ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. 
 
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΌΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ. ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ: 
 
1/ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. 
2/ Η ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΑ Χ.Υ ΣΤΑ 12Ν.Μ 
3/ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΚΥΠΡΟΥ 
4/ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 51 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΟΗΕ "ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ"  
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ


ΠΗΓΗ