Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε δημόσια το «ευχαριστώ» του στον** Κυριάκο Μητσοτάκη**

Το Κυπριακό ήταν ένα από τα βασικά εθνικά ζητήματα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των επαφών και συναντήσεών του στις ΗΠΑ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να εκφράζει δημόσια το «ευχαριστώ» του στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Κυπριακό τόσο** στη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν και στις δηλώσεις που ακολούθησαν** όσο και στην ιστορική του ομιλία στο Κογκρέσο.

«Γνωρίζετε κ. Πρόεδρε τι συμβαίνει με το Κυπριακό ζήτημα. Να χρησιμοποιήσετε όλη σας την επιρροή για να συνεχιστούν οι συζητήσεις σύμφωνα με τα διεθνή ψηφίσματα του ΟΗΕ, κάνοντας σαφές πως δεν είναι αποδεκτή μια λύση δυο κρατών» είπε χαρακτηριστικά στον Τζο Μπάιντεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στο Κογκρέσο ανέφερε:

«Σας ζητώ αξιότιμα μέλη του Κογκρέσου να μην ξεχάσουμε αυτό που έχει προκαλέσει στον ελληνισμό μια βαθιά πληγή εδώ και πολλά χρόνια. Μιλώ για το Κυπριακό ζήτημα. Ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Όπως είπα και στον κ. Μπάιντεν, κανείς ποτέ δεν μπορεί να δεχθεί και δεν θα δεχθεί λύση δυο κρατών στην Κύπρο».

Μετά από αυτές τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Αναστασιάδης έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter: «Σε επικοινωνία με τον @PrimeministerGR εξέφρασα τις ευχαριστίες μου για την προβολή του Κυπριακού προβλήματος ενώπιον του Προέδρου @JoeBiden και του Αμερικανικού Κογκρέσου. Συμφωνήσαμε τη συνέχιση της από κοινού ανάληψης δράσεων στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού».

Σε επικοινωνία με τον @PrimeministerGR εξέφρασα τις ευχαριστίες μου για την προβολή του Κυπριακού προβλήματος ενώπιον του Προέδρου @JoeBiden και του Αμερικανικού Κογκρέσου. Συμφωνήσαμε τη συνέχιση της από κοινού ανάληψης δράσεων στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) May 19, 2022

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Πηγή αστάθειας η Τουρκία - Στρατηγική η συμμαχία Ελλάδας και ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr