Το γενικό γραμματέα της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική και ο Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη τον Ανδρέα Ζαγκλή για την ανάληψη της θέσης του γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ, καθώς είναι σημαντικό Έλληνες να έχουν σημαντικές θέσεις σε μεγάλους παγκόσμιους φορείς. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο προπονητής Μιχάλης Κυρίτσης.

Ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο, αλλά και τη FIBA χαρακτήρισε ο Ανδρέας Ζαγκλής τη συνάντηση ο οποίος χάρισε στον ΠτΔ μία μπάλα από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισήμανε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι γνώστης του αθλήματος και δήλωσε ότι η FIBA είναι έτοιμη για τα Προολυμπιακά τουρνουά που είναι σαν μίνι Παγκόσμια πρωταθλήματα. Τέλος, ο γενικός γραμματέας ευχήθηκε περισσότερα παιδιά να «χτυπήσουν» μία μπάλα μπάσκετ το 2020.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του γγ της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

-Κ. γενικέ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σας υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης;
ΖΑΓΚΛΗΣ: «Ήταν πολύ σημαντική στιγμή για μένα και την Ομοσπονδία μας, αυτή η συνάντηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με συνεχάρη για την ανάληψη της θέσης και τον ενημέρωσα για τα σχέδια της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται πολύ κοντά στον αθλητισμό και είναι ένας άνθρωπος που εμφανώς αγαπάει και στηρίζει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης».

-Αναμφίβολα είναι τιμή όταν βλέπουμε Έλληνες να αναλαμβάνουν υψηλά αξιώματα. Με δεδομένο ότι είστε γενικός γραμματέας της FIBA, συζητήθηκε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να πάρει κάποια μεγάλη διεθνή διοργάνωση;
«Όχι. Η συνάντηση ήταν μία ακρόαση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε έναν Έλληνα που έχει μια υψηλή θέση στο αθλητικό γίγνεσθαι. Τα θέματα των διοργανώσεων αφορούν την Ομοσπονδία».

-Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαρίσατε μια μπάλα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας. Μια διοργάνωση που είχε τεράστια επιτυχία. Κάτι ανάλογο περιμένετε και στα Προολυμπιακά Τουρνουά;
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι γνώστης της Κίνας και έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον ομόλογό του στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Υποδέχτηκε μάλιστα τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα. Γι’ αυτό του έφερα μια μπάλα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχουμε φέρει ποτέ εις πέρας. Μπαίνουμε τώρα σε μία Ολυμπιακή χρονιά, με 4 Προολυμπιακά τουρνουά, τα οποία έχουν τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μίνι Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Αν παρατηρήσετε τους ομίλους, δεν θα δείτε μόνο ομάδες από πέντε διαφορετικές ηπείρους, αλλά ομάδες υψηλού επιπέδου, που θα αγωνίζονται για μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

-Τέλος μια ευχή για το 2020, τι θα θέλατε να δείτε μέσα στη νέα χρονιά;
«Εύχομαι σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά με υγεία. Περιμένουμε να δούμε κάθε μέρα περισσότερα παιδιά να χτυπάνε μια μπάλα του μπάσκετ τόσο στα κλειστά γήπεδα, όσο και στα ανοιχτά, εκεί που βρίσκεται η ψυχή του μπάσκετ».