Κόσμος ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩN Κορωνοϊός

Το Ισραήλ δείχνει γιατί θα συνεχιστούν οι απαγορεύσεις Με εμβολιασμένο το 70% του πληθυσμού ανακοινώνει 2.241 κρούσματα

Το... «θαύμα» του Ισραήλ, όπως έχει χαρακτηριστεί, δείχνει το γιατί δεν θα τελειώσει σύντομα ο κορωνοϊό

Δείτε τι λέγαμε χθες: Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΦΑΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ LOCKDOWN (και τα πρόβατα -πειραματόζωα- νομίζουν ότι με το εμβόλιο θα είναι ελεύθερα.. ΝΟΜΙΖΟΥΝ)

Υπομονή μέχρι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, συστήνουν οι «ειδικοί» και οι κυβερνώντες, οι οποίοι μας υπόσχονται πως μετά θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω.



Όμως, όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο pronews.gr, υπάρχει ήδη μία χώρα που έχει εμβολιάσει περίπου το 70% του πληθυσμού και παρόλα αυτά οι πολίτες δεν έχουν πάρει σε καμία περίπτωση τη ζωή τους πίσω.

Ο λόγος για το Ισραήλ το οποίο αν και έχει εμβολιάσει περίπου το 70% του πληθυσμού του και όμως συνεχίζει να ανακοινώνει πολλά κρούσματα, περισσότερα ακόμη και από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.241 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 820.789.

Επιπλέον ανακοινώθηκαν 21 θάνατοι ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 6.029 νεκρούς ως εδώ. Οι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκαν σε 603 (–37 από την προηγουμένη) από το σύνολο των 958 ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με την COVID-19. Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε σε 26.784.

Όλα αυτά την ώρα που το ποσοστό του πληθυσμού του Ισραήλ που έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό έχει πλέον φθάσει το το 55,7% — τους 5,18 εκατ. κατοίκους — από την έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης, την 20ή Δεκεμβρίου.

Να τονίσουμε εδώ ότι το πραγματικό ποσοστό είναι παραπάνω από 70%, καθώς οι Εβραίοι είναι περίπου 7,5 εκατομμύρια πολίτες, το υπόλοιπο 1,5 εκατ. είναι Άραβες σε περιοχές που είναι γενικά αποκλεισμένες και ελεγχόμενες σε ότι αφορά την διακίνησή του πληθυσμού.

Ταυτόχρονα η «κανονικότητα» δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή που υπήρχε προ κορωνοϊού, καθώς αν και έχουν ανοίξει ορισμένες δραστηριότητες, αυτές λειτουργούν με αυστηρά μέτρα και είναι μόνο για τους εμβολιασμένους.

Τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα μπαρ είναι ανοιχτά μόνο για τους εμβολιασμένους, οι οποίοι είναι κάτοχοι των «πράσινων διαβατηρίων», παρόμοια με τα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» που ζητάει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ίδιο ισχύει και για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, με την Μπειτάρ Ιερουσαλήμ να γίνεται τη Δευτέρα η πρώτη ομάδα που άνοιξε τις κερκίδες σε θεατές που έχουν κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού, παρόλα αυτά στο γήπεδο ήταν μόλις 1.500 θεατές.

Το Ισραήλ έθεσε σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα το πρόγραμμα των «πράσινων διαβατηρίων», που επιτρέπει σε ελεγχόμενο αριθμό ατόμων, τα οποία έχουν αποδεδειγμένα εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από την Covid-19, να εισέρχονται σε γυμναστήρια, πισίνες κι άλλες εγκαταστάσεις.

Αλλά οι πολίτες περίμεναν με ανυπομονησία την επαναλειτουργία των εστιατορίων και των μπαρ, καθώς σηματοδοτεί την αποκατάσταση υπηρεσιών που αγγίζουν την καθημερινότητα πολλών Ισραηλινών. Η εστίαση επιτρέπεται πλέον σε κλειστούς χώρους -έως και 75%- των εστιατορίων με μέγιστο αριθμό 100 θαμώνων και τα τραπέζια σε απόσταση δύο μέτρων.

Οι κάτοχοι των πράσινων διαβατηρίων δεν μπορούν να πιάσουν κουβέντα με άγνωστο διπλανό τους (!), αφού θα πρέπει να διατηρείται μια θέση κενή ανάμεσά τους.

Ένα μεγάλο μέρος των απαγορεύσεων παραμένει ακόμα και για τους εμβολιασμένους, ενώ για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο οι δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν είναι ελάχιστες, με την κυβέρνηση ουσιαστικά να τους πιέζει να κάνουν το εμβόλιο. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας του Ισραήλ, ο οποίος είχε πει πως όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο μπορεί να μην μπορούν να κάνουν κάποιες δουλειές.