VIDEO ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩN ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Το κινητό σας για να ανοίξει - αν έχετε κινητό τελευταίας τεχνολογίας - διαβάζει τα χαρακτηριστικά σας ή το δαχτυλικό σας αποτύπωμα... Εκεί θα πάει και το κράτος!»


«Το κινητό σας για να ανοίξει - αν έχετε κινητό τελευταίας τεχνολογίας - διαβάζει τα χαρακτηριστικά σας ή το δαχτυλικό σας αποτύπωμα... Εκεί θα πάει και το κράτος!»



ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ!


Στο 21:05:
- Σαχίνης: έχετε κηρύξει «ψηφιακό ανένδοτο». Ερώτημα: θα σας βγει; Και θεωρείται πως είναι ένας απλός περίπατος αυτός ο ανένδοτος; Ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, στον δικό του ανένδοτο, αγανάκτησε... Στο τέλος του, είχε μια δικτατορία, ο ανένδοτός του! Μπορεί να κέρδισε τις εκλογές, αλλά το τέλος του ήταν μια δικτατορία. Μήπως το τέλος του δικούς σας ανένδοτου, ζήσουμε την δικτατορία της ολοκλήρωσης, αυτού που λέμε του «ψηφιακού ελέγχου των κοινωνιών και των λαών»;
(...)
Στο 29:37:
- Πιερρακάκης: (σχετικά με τους πολλούς αριθμούς που υπάρχουν σήμερα) ...Κι εν τέλει, τι θα λέμε στον κόσμο; «Ένα, θα θυμάστε!». Το ποιο είναι αυτό, θα το ανακοινώσουμε στην πορεία, μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες. Έχουμε μια σκέψη, η οποία νομίζω ότι θα το καταστήσει πολύ γρήγορο!
Στις αρχές του 2020, κάποια στιγμή, τους πρώτους μήνες θα ξεκινήσουμε να εκδίδουμε αυτόν τον αριθμό στην γέννεση. Κι έπειτα από ένα σημείο θα επικρατήσει μόνο αυτός ο αριθμός! Σε πολύ λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα.
- Σαχίνης: τι νομίζετε ότι πολύ γρήγορα, θα αλλάξει αυτό; Μπορείτε να μας δώσετε ...έτσι, ένα παράδειγμα;
- Πιερρακάκης: ο αριθμός ο ενιαίος και γενικά η ιδέα γύρω από την ταυτότητα, αυτό εντάσσεται σε μία ευρύτερη στρατηγική ταυτοποίησης. Τι θέλουμε να πούμε μ' αυτό: εγώ ανέφερα πριν ότι θα έχουμε το gov.gr στο οποίο θα σηκωθούν οι υπηρεσίες. Ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες. Πώς θα σε ταυτοποιώ; Πώς θα ξέρω από το σπίτι σου ότι είσαι όντως ο ...ότι είναι όντως ο κύριος Σαχίνης που έχω απέναντί μου σαν κράτος ή ο κύριος Πιερρακάκης κι όχι κάποιος άλλος;
Εδώ εντάσσεται μια ευρύτερη στρατηγική ταυτοποίησης:
ένα κομμάτι είναι αυτός ο αριθμός.
Ένα κομμάτι είναι οι νέες ταυτότητες για τις οποίες έχουμε μιλήσει.
Ένα κομμάτι είναι άλλοι τρόποι ταυτοποίησης... Σήμερα χρησιμοποιούμε για παράδειγμα, για να κάνουμε την φορολογική μας δήλωση το TAXIS. Ναι άλλα το TAXIS τον κωδικό μας τον έχουν κατά βάση κι οι λογιστές μας. Δεν τον έχουμε μόνο εμείς για να μπορούμε να τον γενικεύσουμε στην υφιστάμενη μορφή του.
Εδώ είναι λοιπόν μια ευρύτερη φιλοσοφία ότι οι κωδικοί περνάνε από κάτι που ξέρω, σε κάτι που έχω, σε κάτι είμαι. Το κινητό σας για να ανοίξει - αν έχετε κινητό τελευταίας τεχνολογίας - διαβάζει τα χαρακτηριστικά σας ή το δαχτυλικό σας αποτύπωμα... Εκεί θα πάει και το κράτος!


Παρατηρήσεις:
1ο) μας παρουσιάζουν την Εσθονία σαν πρότυπο και μας αποκρύπτουν ότι η Εσθονία μήνυσε την εταιρία που έκανε τις ταυτότητές τους.
2ο) δεν απάντησε ο Πιερρακάκης εάν οι νέες ταυτότητες θα έχουν και βιομετρικά στοιχεία.


topothoumeno