Για διεκδίκηση της πλήρους αποζημίωσης των πληγέντων από τη φονική κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ). Στη σχετική ανακοίνωση πιο συγκεκριμένα, επισημαίνονται τα εξής:

“Λίγες ώρες έντονης βροχής έφτασαν για διαπιστώσει ο λαός της Κρήτης ,δυστυχώς με τραγικό τρόπο, την εγκληματική έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, την πλήρη ανυπαρξία και αδιαφορία του κράτους και των μηχανισμών του.

Λίγες ώρες βροχής έφεραν το χάος και την καταστροφή σε όλο το νησί. Από την Αγία Πελαγία, την Λυγαριά ,το Ηράκλειο μέχρι την Σητεία. Οι βασικές οδικές αρτηρίες έκλεισαν σε πολλές περιοχές της Κρήτης και πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια. Πολλά αυτοκίνητα στην Αγία Πελαγία κατέληξαν στην θάλασσα και χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους. Το αεροδρόμιο και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο πλημμύρισαν με νερό.

Ένας νεκρός συμπολίτης μας, ένας ή περισσότεροι αγνοούμενοι, εκατοντάδες πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις, προστίθενται στις αμέτρητες απώλειες που ο λαός μας πληρώνει σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας ενός συστήματος αδίστακτου και εγκληματικού. Μιας κυβέρνησης που όσο υπόδουλη και υποτακτική είναι απέναντι στους ιμπεριαλιστές, άλλο τόσο επιθετική είναι απέναντι στον λαό. Ενός συστήματος που δεν λογαριάζει τις ανθρώπινες ζωές , δεν μετρά τον ιδρώτα και τους κόπους των εργαζόμενων όπως πολλές φορές ξεδιάντροπα το αποδεικνύει.

Αφού κόπασε η βροχή βγήκε από τον κρυψώνα του το τσούρμο των κυβερνητικών στελεχών, για να μιλήσουν ξανά για ακραία καιρικά φαινόμενα, για τσουνάμι και προφανώς για την ατομική ευθύνη. Είχαν εξαφανιστεί πριν και κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας, αφήνοντας τον κόσμο στην τύχη του και εμφανίστηκαν για να αποπροσανατολίσουν, να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να δώσουν ξανά ψεύτικες υποσχέσεις

Λίγες ώρες βροχής έφτασαν για να φανεί για ακόμη μια φορά ότι, αν ο λαός μας δεν παλέψει να ανατρέψει αυτή την πολιτική, αν δεν διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή, μια ζωή με δικαιώματα, αυτό το σύστημα θα τον οδηγήσει στην καταστροφή. Για να ζήσουμε, θα πρέπει να αγωνιστούμε.

Είναι ανάγκη ο λαός της Κρήτης, να οργανώσει την πάλη του για την άμεση και πλήρη αποζημίωσή του. Να συναντηθεί σε αυτό το δρόμο, με όλους τους εργαζόμενους και την νεολαία, όλων εκείνων των περιοχών της Κρήτης και της Ελλάδας που το περασμένο διάστημα, έχουν πληγεί από αντίστοιχες πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς”.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη