Το Λιμενικό αρνείται ότι ξεγύμνωσε και εγκατέλειψε στη θάλασσα προσφυγόπουλα
Το Λιμενικό Σώμα αρνείται ότι επαναπροώθησε αφού ξεγύμνωσε δύο προσφυγόπουλα 12 και 14 ετών από το Αφγανιστάν στα ανοιχτά της Λέσβου.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, σκάφος εντόπισε τα παιδιά σε Λέμβο στα τουρκικά χωρικά ύδατα και ενημέρωσε τις τουρκικές Αρχές, ώστε να προχωρήσουν στη διάσωσή τους. «Την 06/06/2025 πλωτό μέσο του Κ.Λ. Μυτιλήνης εντόπισε εντός Τουρκικών Χωρικών Υδάτων, λέμβο στην οποία επέβαιναν δύο (02) άτομα. Από Υπηρεσία μας ενημερώθηκαν αρμόδιες Τουρκικές αρχές προκειμένου προβούν στις κατά χώρο αρμοδιότητας ενέργειές τους. Σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής περισυνέλλεξε με ασφάλεια ανωτέρω λέμβο με τα 2 άτομα και επέστρεψε στα έναντι τουρκικά παράλια», αναφέρει χαρακτηριστικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 16.06.2025 14:46Από την Αθήνα ως τη Χίο, το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ήχησε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας
Η καταγγελία
Την καταγγελία δημοσιοποίησε η Aegean Boat Report, που καταγράφει περιστατικά επαναπροωθήσεων. «Τα δύο αγόρια είχαν ξεγυμνωθεί, ριχτεί σε μια σωσίβια λέμβο και εγκαταλειφθεί στη θάλασσα στο σκοτάδι από την ελληνική ακτοφυλακή. Όταν νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, έρχεται κάτι και σου προκαλεί ακόμη πιο δυσάρεστη έκπληξη. Χρειάζεται ένα ιδιαίτερο είδος διεστραμμένου άρρωστου μυαλού για να κάνει κανείς κάτι τέτοιο σε οποιονδήποτε, και ειδικά σε παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά η ΜΚΟ.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό είναι έργο της ελληνικής ακτοφυλακής, αλλά να ξεγυμνώσει δύο παιδιά, γιατί για όνομα του Θεού να το κάνει κάποιος αυτό, απλά χάνω τα λόγια μου. Η κατάσταση στο Αιγαίο Πέλαγος έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχει όριο στο τι είναι ικανή να κάνει η ελληνική ακτοφυλακή. Έχω δει πολλή σκληρή και απάνθρωπη συμπεριφορά από τις ελληνικές αρχές όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτό είναι ένα νέο χαμηλότερο επίπεδο» υπογράμμισε.
Διαβάστε ακόμηΤα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ λέει πως ελέγχει τον εναέριο χώρο της Τεχεράνης - Σε καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Συναγερμός στη Ρόδο: Διαρροή αερίου σε ξενοδοχείο - Εκκενώνονται δωμάτια

Δημοσκόπηση GPO: 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης, αλλά η ΝΔ παραμένει πρώτη σε ψήφους

Προκαλεί ο Βασίλειος Κωστέτσος: «Το να μιμείσαι μια γυναίκα για να δείξεις τη σεξουαλική σου επιλογή, είναι γελοίο»
