Η έρευνα στο υποθηκοφυλακείο Χανίων για εκχωρήσεις περιουσιακών στοιχείων και η αναζήτηση στον ΕΟΠΥΥ στοιχείων για παθήσεις και νοσηλείες ηλικιωμένων που έχασαν τη ζωή τους αποτελούν δύο από τα επτά «κλειδιά» της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών Αρχών για τη διακρίβωση των συνθηκών διαβίωσης και θανάτου δεκάδων γερόντων στον οίκο ευγηρίας στα Χανιά.

Με κύριο ενδιαφέρον την τεκμηρίωση των καταγγελιών και των αναφορών σε καταθέσεις περίπου 15 μαρτύρων (συγγενών τροφίμων και πρώην νοσηλευτών) που έκαναν λόγο για μαζικούς θανάτους ανθρώπων τρίτης ηλικίας που οφείλονταν στην ασιτία, την κακομεταχείριση και την υποχρεωτική καθήλωση. Ακόμη, έλεγχος αναμένεται να γίνει και στο λογιστήριο του γηροκομείου προκειμένου να διερευνηθεί ποια ήταν τα λειτουργικά έξοδα σε βάθος χρόνου, πόσους εργαζομένους απασχολούσε και αν υπήρχαν αιματηρές περικοπές που οδηγούσαν σε τρομακτική ταλαιπωρία των φιλοξενουμένων. Ολα τα παραπάνω, βεβαίως, θα «αντικαταστήσουν» για τις Αρχές τις ιατροδικαστικές εξετάσεις και εκταφές σορών, που λόγω σήψης δεν μπορούν να προσφέρουν αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Δέκα χρόνια κομμάτια: Από τις πλατείες των Αγανακτισμένων στους κινηματίες της υγειονομικής άρνησης - Ελεγχος στο νοσοκομείο Χανίων για την εξέταση των ιατρικών φακέλων των τεσσάρων-πέντε ασθενών που διέμεναν στον εν λόγω οίκο ευγηρίας και είχαν μεταφερθεί εκεί από τους συγγενείς τους, όταν οι τελευταίοι αντιλήφθηκαν ότι η κατάσταση της υγείας τους είχε επιδεινωθεί αδικαιολόγητα. Κύρια ζητούμενα αποτελούν οι τυχόν διαφωτιστικές διαγνώσεις γιατρών του νοσοκομείου και κατά πόσο οι θάνατοι μπορεί να οφείλονταν σε κακουχίες.

Οταν χτίζονταν πολιτικές καριέρες - Τέσσερα πρόσωπα που κυριάρχησαν την προηγούμενη δεκαετία Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από