Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως μετά την τραγωδία στα Τέμπη καθώς είχε επιβληθεί 1.300.000 πρόστιμο από το υπουργείο Μεταφορών υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή για ένα σύστημα τηλεδιοικήσης το οποίο ήταν να εγκατασταθεί αλλά τελικά από λάθη και υπαιτιότητα της εταιρείας δεν εγκαταστάθηκε.

Στις νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Νίκος Φιλιππίδης και το «LIVE NEWS» για το MEGA η εταιρεία είχε αρχίσει να κατασκευάζει το έργο για ένα σύστημα τηλεδιοίκησης από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Λάρισα και ένα άλλο από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα και στην πορεία διαπίστωσαν ότι τα δύο συστήματα δεν επικοινωνούσαν.

Τέμπη: Αυτή είναι η αλήθεια για το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα Έτσι το 2021 επιβλήθηκε πρόστιμο 1,3 εκ. ευρώ γιατί η μία από τις δύο εταιρείες της κοινοπραξίας τοποθετούσε διαφορετικό και μη πιστοποιημένο σύστημα σε αντίθεση με την άλλη η οποία τοποθετούσε το πιστοποιημένο και το αποτέλεσμα είναι να μην επικοινωνούν μεταξύ τους.

Έτσι, υποχρεώθηκαν να το ξηλώσουν και να αρχίσουν από την αρχή για να βάλουν το σωστό το οποίο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη συνέχεια η εταιρεία αρχίζει και επικαλείται πως επειδή τόσα χρόνια δεν δουλεύει και για να αναστηθεί η σύμβαση, κάνει μία σειρά από ενστάσεις, ζητώντας αποζημιώσεις, ζητάει ποσά για να ξεκινήσει ξανά το έργο, λόγω υποπαραγωγικότητας και για αντικαταστάσεις 70 αλλαγών τροχιάς από Αθήνα έως τη Λάρισα που αφορούν όσα τοποθετούσαν λάθος, δηλαδή ήταν παλιός μη πιστοποιημένος εξοπλισμός.

Τι αναφέρει η υπουργική απόφαση

Στην υπουργική απόφαση που εξέδωσε στις 12/1/2021 ο κ. Καραμανλής με θέμα «επί επτά ενστάσεων της αναδόχου κοινοπραξίας, με την επωνυμία «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε – ALSTOM TRANSPORT S.A», που αφορούν αιτήματά θετικών ζημιών λόγω υποπαραγωγικότητας, για το έργο: «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης- Τηλεδιοίκησης 70 Αλλαγών Τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας», ζητά το συνολικό ποσό αποζημίωσης των 2.767.782,93 ευρώ.

Δηλαδή η εταιρεία ζήτησε αποζημίωση για τα λάθη που έκανε σε 70 σημεία του δικτύου και για τα οποία έφαγε πρόστιμο.

Όπως αποκαλύπτεται στο έγγραφο, το οποίο είναι απόφαση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, οι επτά ενστάσεις έγιναν δεκτές, και κατέληξαν σε αποζημίωση 2.767.782,93 ευρώ.

«Και με τον συνυπολογισμό των γενικών εξόδων της ενισταμένης αναδόχου κοινοπραξίας για το σύνολο των άνω εξεταζομένων χρονικών περιόδων από 01-02-2019 έως 31-03-2020, το συνολικό ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται σε 2.767.782,93 ευρώ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.FVTO-NTOKOYMENTO.jpg

Σεισμός: Οι εκτιμήσεις Τσελέντη για τα 4,6 Ρίχτερ στην Αμφιλοχία Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png