Το παρθενικό ταξίδι κρουαζιέρας εν μέσω πανδημίας ξεκίνησε από το λιμάνι του Ηρακλείου από την εταιρία TUI δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου για την προετοιμασία της.

Πρόκειται για μία κρουαζιέρα που θα ξεκινά από το Ηράκλειο και θα διαρκεί επτά μέρες ενώ πριν επιστρέψει στο Ηράκλειο θα κάνει στάσεις σε Κέρκυρα και Πειραιά. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί έξι φορές καθώς η TUI επέλεξε το Ηράκλειο ως home port, δηλαδή λιμάνι βάσης από όπου θα ξεκινήσει και τα ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη κρουαζιέρα.

Μία κρουαζιέρα που πραγματοποιείται με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς οι 700 επιβάτες που έφτασαν αεροπορικώς στο Ηράκλειο και από το αεροδρόμιο μετέβησαν στο λιμάνι είχαν στην κατοχή τους αρνητικό τεστ που έγινε τουλάχιστον 72 ώρες πριν ταξιδέψουν από τη Γερμανία.

Όπως ανέφερε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της TUI Cruises Wybcke Meier η συνεργασία με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ήταν υποδειγματική για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Μάλιστα πρόσθεσε πως στόχος της εταιρείας είναι η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο.

Την ικανοποίηση για το πρώτο ταξίδι κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο όμως δεν έκρυψε και η Γενική Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας Μαρία Δεληγιάννη τονίζοντας πως η προσπάθεια που έγινε από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου μετά το πράσινο φως που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση για την επανέναρξη της κρουαζιέρας ήταν αυτή που έπρεπε ώστε να γίνει εφικτή η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου ταξιδιού αλλά και όσων θα ακολουθήσουν. Μάλιστα πρόσθεσε πως όλα τα βλέμματα της παγκόσμιας κρουαζιέρας είναι στραμμένα στο Ηράκλειο και αυτό δείχνει τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Στο πλοίο Mein Schiff επιβιβάστηκαν συνολικά 700 επιβάτες που έφτασαν στο Ηράκλειο από τη Γερμανία με πτήση της TUI. Από το αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν αμέσως στο λιμάνι και εκεί τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας επιβιβάστηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα πλοία κρουαζιέρας που υπάρχουν στον κόσμο. Πάνω στο πλοίο υπάρχουν δύο γιατροί ενώ υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας τεστ για κορωνοϊό και φυσικά η απομόνωση ύποπτων περιστατικών αφού η χωρητικότητα του πλοίου είναι 2200 άτομα περίπου.

Στο πρώτο ταξίδι που ξεκινά από το Ηράκλειο επιβιβάστηκε και η γνωστή ερμηνεύτρια Βίκυ Λέανδρος η οποία συνοδεία άλλων καλλιτεχνών θα δώσει δύο συναυλίες πάνω στο πλοίο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη συμφωνία με την TUI για την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων ταξιδιών επισημαίνοντας πως είναι πολύ σημαντικό για το Ηράκλειο να ξεκινά και πάλι η κρουαζιέρα από το λιμάνι του και όλος ο κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο να έχει στραμμένα τα μάτια του στο λιμάνι περιμένοντας να δει πως θα εξελιχθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Όπως πρόσθεσε η συνεργασία με την TUI θα συνεχιστεί και την επόμενη άνοιξη με το στόχο της διοίκησης του ΟΛΗ να είναι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο μέγιστο επίπεδο και άμεση επαναφορά στα προ πανδημίας δεδομένα.