Το σκοτεινό δοσιλογικό παρελθόν της οικογένειας Πικραμμένου και η αληθινή ιστορία του (μικρού) Παναγιώτη !!!


1%2BScreenshot_1.png

Στην Γερμανία, σε όλες τις χώρες, αλλά και στην ΕΛΛΑΔΑ οι απόγονοι των ΝΑΖΙ έγιναν πρωθυπουργοί και συγκροτούν σήμερα την εγχώρια ελίτ. 

Ο πατέρας του Παναγιώτη Πικραμμένου, στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Όθωνας μόλις είχε αναλάβει την αποκλειστική πώληση σε όλη την κατεχόμενη Ελλάδα των προπαγανδιστικών εντύπων του κατακτητή, των Γερμανών Ναζί !!!


Στενός συνεργάτης του Γκέμπελς, λοιπόν, ο πατέρας του Πικραμμένου, ο οποίος είχε κάνει χοντρές μπίζνες με τους Γερμανούς, αναλαμβάνοντας τη διακίνηση όλων των προπαγανδιστικών εντύπων του εχθρού σε όλο το διάστημα της Κατοχής. 


pikramenos1-1GG.jpg

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ, ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΤΑΝ... ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.

ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΧΙΤΛΕΡ - ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ...

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;


Καλλιόπη Σουφλή




PIKRAMMENOS%2Bsos-3.jpg

 ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΕΠΙ 2.5 ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ !!! 

ΒΑΣΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!! 


PIKRAMENOS%2BPAPA%2BXAIRETISMOS%2BMASONIKOS.JPEG
ΜΑΣΣΟΝΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ


Το σκοτεινό δοσιλογικό παρελθόν της οικογένειας Πικραμμένου και η αληθινή ιστορία του (μικρού) Παναγιώτη !!! 

Στην Γερμανία, ένας σύγχρονος πολιτικός, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πριν από μερικά χρόνια, χωρίς φόβο, είχε αναφερθεί στον Ναζί πατέρα του. Είχε εκμυστηρευτεί πως έμαθε σε ηλικία 18 ετών ότι ο πατέρας του, Βάλτερ Γκάμπριελ, ήταν ένας αμετανόητος Ναζί. Από τότε διέκοψε κάθε επαφή μαζί του.

Στην Ελλάδα, ένας πρώην πρωθυπουργός, δεν αποκήρυξε ποτέ δημόσια τη δοσιλογική δραστηριότητα του πατέρα του. Τον είδαμε τις προάλλες να δακρύζει μιλώντας στο βήμα της Βουλής ως εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis. 



pikrammenos_germanoi.jpg

Πράγματι, στην Γερμανία, σε όλες τις χώρες, αλλά και στην ΕΛΛΑΔΑ οι απόγονοι των ΝΑΖΙ έγιναν πρωθυπουργοί και συγκροτούν σήμερα την εγχώρια ελίτ. 


PIKRAMMENOS%2B5Q8A714418.jpg

Δεν είδαμε μέχρι σήμερα τον ευσυγκίνητο πρώην πρωθυπουργό να κάνει αυτό που έκανε στην Γερμανία ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. 



Ωστόσο, η ντόπια ελίτ συγκινήθηκε και συγκλονίστηκε κι εκείνη με το δράμα του πρώην πρωθυπουργού και κυρίως συγκινήθηκαν και συγκλονίστηκαν διάφοροι γελωτοποιοί του Χριστοφοράκου της Siemens. 

Άλλη "γερμανική" ιστορία αυτή...




PIKRAMMENOS%2BFACE.JPEG
Ο λόγος φυσικά για τον Παναγιώτη Πικραμμένο, που εκτός από πρωθυπουργός και εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis υπήρξε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991-1993 !!!!!


PIKRAMMENOS%2B%25CE%25A3%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2594%25CE%2591%25CE%259B%25CE%259F-NOVARTIS-2.jpg

Να θυμίζουμε επίσης πως πριν από λίγο καιρό, στο Αγιον Όρος κατά την προσκυνηματική επίσκεψη του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μαζί του, τους στενούς του συνεργάτες, Μακάριο Λαζαρίδη (διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ) και Κώστα Τσιάρα (γραμματέα της Κ.Ο.της Ν.Δ.), ενώ μαζί τους ήταν και ο κ. Πικραμμένος !!!!!


Πριν... δακρύσει για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis, ο Πάνος Πικραμμένος, θα έπρεπε να έχει αποκηρύξει το παρελθόν του πατέρα του. 
Δεν το έκανε ποτέ. 



Έτσι, θα σας διηγηθούμε μία ιστορία.
Την ιστορία του μικρού Παναγιώτη, αλλά και του πατέρα του.


Και ας ξεκινήσουμε με ένα ερώτημα : 
Ποιος είχε αναλάβει την αποκλειστική διακίνηση των προπαγανδιστικών εντύπων του Γκέμπελς στην κατεχόμενη Ελλάδα και θησαύριζε ???

Στο βιβλίο του με τίτλο "Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια", ο ιστορικός Δημοσθένης Κούκουνας, ειδικευμένος στα κατοχικά θέματα, κάνει αποκαλύψεις και για την οικογένεια του Παναγιώτη Πικραμμένου.


Ο Πάνος Πικραμένος στα δώδεκά του, το 1957, γράφτηκε στο γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Γιατί συνέβη αυτό ???

Ο πατέρας του ήταν φανατικός θαυμαστής των Γερμανών.

Μετά το τέλος της Κατοχής πέρασαν δώδεκα χρόνια μέχρι να ξανανοίξει η Γερμανική Σχολή και ένας από τους πρώτους μαθητές της ήταν ο μικρός Παναγιώτης. 

Εντελώς συμπτωματικά το νέο κτίριο της σχολής (το κατοχικό στην οδό Αραχώβης είχε περιέλθει στο Γαλλικό Ινστιτούτο) χωριζόταν από μια μεσοτοιχία με την κλινική του πατέρα Χριστοφοράκου, ο γιος του οποίου φοίτησε κι αυτός στην ίδια σχολή !!!

Ο μικρός Παναγιώτης ξεκινούσε με τα πόδια από το αριστοκρατικό σπίτι του με τα 18 δωμάτια στην οδό Ακαδημίας 52 για να φτάσει στην περιοχή Μουσείου.


PIKRAMENOS%2BOIKIA.JPEG

Κάθε πρωί πήγαινε στη Γερμανική Σχολή.

Το σπίτι αυτό των 450 τ.μ. ανήκε στην οικογένειά του πριν ο ίδιος γεννηθεί το 1945, όταν ο κόσμος άλλαζε με το τέλος του Β' Π.Π.. Είχε αγοραστεί λίγες μέρες αφότου άρχισε η Κατοχή με Γερμανικά χρήματα. Από που προέρχονταν αυτά τα χρήματα ??? 

Ο πατέρας του Παναγιώτη Πικραμμένου, στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Όθωνας μόλις είχε αναλάβει την αποκλειστική πώληση σε όλη την κατεχόμενη Ελλάδα των προπαγανδιστικών εντύπων του κατακτητή, των Γερμανών Ναζί !!!

 GIYU.jpg


Στενός συνεργάτης του Γκέμπελς, λοιπόν, ο πατέρας του Πικραμμένου, ο οποίος είχε κάνει χοντρές μπίζνες με τους Γερμανούς, αναλαμβάνοντας τη διακίνηση όλων των προπαγανδιστικών εντύπων του εχθρού σε όλο το διάστημα της Κατοχής. 

Διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα :

Επί Κατοχής, το μοναδικό πρακτορείο που είχε την αποκλειστικότητα όλων των εφημερίδων και περιοδικών που έβγαιναν υπό καθεστώς λογοκρισίας ήταν η «Ένωσις Ελληνικού και Ξένου Τύπου» Α.Ε.

Η εταιρία αυτή ιδρύθηκε λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της Κατοχής, αφού προηγουμένως έφτασε από το Βερολίνο στην Αθήνα ειδικός απεσταλμένος του Γκαίμπελς, υπουργού Προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ.

Αυτός είχε την ιδιότητα του πληρεξουσίου της εταιρίας «Mundus», που ανήκε εξ ημισείας στα Γερμανικά Υπουργεία Προπαγάνδας και Εξωτερικών.

Εγκαταστάθηκε σ’ ένα γραφείο της Γερμανικής Πρεσβείας, στον τρίτο όροφο της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 4, και άρχισε τις επαφές του.


Με την καθοδήγηση του Χέρμπερτ Σβέρμπελ, ο οποίος μόλις λίγους μήνες νωρίτερα είχε διοριστεί ακόλουθος Τύπου στην Αθήνα, αλλά από πολλών ετών είχε πλούσιες διασυνδέσεις με παράγοντες του Ελληνικού Τύπου, ο Μάουραχ, ο εκπρόσωπος του Γκέμπελς στην Αθήνα, εκτός άλλων προσώπων, είχε μακρές συζητήσεις με τον Όθωνα Πικραμένο. 

Κατέληξαν στην απόφαση να ιδρύσουν από κοινού μια νέα εταιρία, την Α.Ε. «Ένωσις Ελληνικού και Ξένου Τύπου». 

Συμφώνησαν ότι η Γερμανική κρατική εταιρία θα διατηρούσε το 51%, ενώ πλην του Πικραμένου ποσοστά δόθηκαν και στους ανταγωνιστές του, τους κληρονόμους του Σπύρου Τσαγγάρη, αλλά και σε μια στενή συνεργάτιδα και συνεταίρο του, την Ελισάβετ Τσιβόγλου, η οποία μέχρι τότε διαχειριζόταν όλες τις ξένες εφημερίδες και περιοδικά.


Ο Όθων Πικραμμένος διορίστηκε γενικός διευθυντής της νέας εταιρίας, που δημιούργησε ο ίδιος με τους εκπροσώπους του Γκέμπελς, με τους οποίους και συνεταιρίστηκε, έχοντας ένα σημαντικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο και φυσικά στα τεράστια κέρδη του μονοπωλιακού πρακτορείου. 

Ο ίδιος κέρδισε πολλά, όχι μόνον από την αποκλειστική διακίνηση των Ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων (κυρίως Γερμανικών και Ιταλικών) προπαγανδιστικών εντύπων και βιβλίων, αλλά και με τις εκτυπώσεις διαφόρων εντύπων για λογαριασμό του κατακτητή, ως ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρίας «Πυρσός» που ήταν.


Το παλαιό πρακτορείο που είχε μέχρι την αρχή της Κατοχής και που το είχε ιδρύσει ο πατέρας του Τάκης Πικραμένος το 1927 στεγαζόταν σε τετραώροφο ακίνητο, στην οδό Σωκράτους 43. 

Βάσει της συμφωνίας που έκανε ο Όθων Πικραμένος με τους Γερμανούς, ο Πικραμένος θα εγκατέλειπε την ιδιοκτησία του ακινήτου για να το ρευστοποιήσει. 

Το αγόρασε μια εταιρία που μόλις είχε περιέλθει υπό τον έλεγχο των Γερμανών, η ΑΕΜ «Βωξίται Παρνασσού», και πλήρωσε 22.000.000 δραχμές στον μέχρι τότε ιδιοκτήτη του (την οικογένεια Πικραμένου, που χρησιμοποιούσε τους δύο ορόφους για κατοικία της), αναλαμβάνοντας στη συνέχεια να το ενοικιάσει στη νέα εταιρία, της οποίας γενικός διευθυντής ήταν ο Όθων Πικραμένος !!!!!


 ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΠΑΝΤΑ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ !!! 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ??? 


Χρήστος Τσιάρτας, 
πρόεδρος Κινήματος Εθνικής Ανεξαρτησίας, 

22-6-2019 Θεσσαλονίκη.




 Διαβαστε και εδώ τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ, ΓΙΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ





Όταν ο Πικραμμένος δεν δάκρυσε.


bb4363d0-6b08-414f-a659-8a72caf65d27.jpeg?w=845 

«Όταν επιδίκαζε εκατομμύρια σε μεγαλοεργολάβους δεν σκεφτόταν τα λεφτά και το κλάμα του ελληνικού λαού»

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν απέφυγε όμως να ψέξει και την παρουσία του «παραλυπημένου» Π. Πικραμένου που με δακρύβρεχτου λόγους μίλησε στο Κοινοβούλιο: «Θα πρέπει να μάθει ο Ελληνικός λαός και για ένα άλλο μεγάλο «νομιμοποιημένο» σκάνδαλο λεηλασίας του δημοσίου χρήματος που γίνεται λόγω διαιτησίας στα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους δημόσια έργα, που δυστυχώς ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε κανένας Υπουργός έκαναν τίποτα για να σταματήσει το πάρτι των Διαιτησιών, που επανειλημμένα έχω καταγγείλει στη Βουλή».

Αξίζει να σας πω συνέχισε ο Ανεξάρτητος Αχαιός Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ότι με το πρόσχημα της «επιτάχυνσης του χρόνου εκτέλεσης των συγχρηματοδοτούμενων έργων», δόθηκε το 2013 η δυνατότητα προσφυγής στη «Διαιτησία» για την επίλυση διαφορών που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων και στα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους δημόσια έργα. 

Οι «Διαιτησίες» αυτές, όπως προκύπτει από τα έργα στα οποία εφαρμόστηκαν(π.χ. Μετρό Θεσσαλονίκης και σύμβαση 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ), αφενός δεν συνέβαλαν επ’ ουδενί στην επιτάχυνση του χρόνου εκτέλεσης των έργων και αφετέρου είχαν σαν αποτέλεσμα να καταλογιστούν ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του Δημοσίου, που δεν θα είχε επωμισθεί το Ελληνικό Δημόσιο, αν οι εργολαβικές διεκδικήσεις εκδικάζονταν από την Τακτική Δικαιοσύνη, όπως προέβλεπε ο Ν. 3669/2008( άρθρο 77), που ίσχυε μέχρι να ψηφιστούν οι παραπάνω νόμοι, το 2013.

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ

Ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε , ότι σε όλους τους τόνους και με πλήθος ερωτήσεων ο τομέας δημοσίων έργων και νομικής κάλυψης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος μέσα και από έξω στη Βουλή κατήγγειλα το τεράστιο αυτό σκάνδαλο και ρωτούσα αν «προτίθενται να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία, για να σταματήσει η φάμπρικα των «διαιτησιών», που οδήγησε, στην τραγική οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, στη λεηλασία τεράστιων ποσών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ…

Ο Νίκος Νικολόπουλος ανέδειξε μια δραστηριότητα του πρώην Πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου νόμιμη αλλά μη ηθική τονίζοντας τα εξής:

Καταγγείλαμε , ότι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2013 , ήταν κατά παραγγελία των «εθνικών εργολάβων», οι οποίοι υπαγόρευσαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους τους παραπάνω νόμους και με τη συνεργασία πρώην υπουργών και μεγαλο-δικηγόρων σαν «Διαιτητών» και ανωτάτων δικαστικών, ακόμη και πρώην πρωθυπουργών, σαν «Επιδιαιτητών» αποκόμισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που σε καμιά περίπτωση δεν θα είχαν αποκομίσει, αν οι εργολαβικές τους διεκδικήσεις εκδικάζονταν από την Τακτική Δικαιοσύνη.

ΟΙ «ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ» ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ (65) ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΒΕΙ

ΗΔΗ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑ (140) ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Ο πρ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ «ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΩΝ»

Ο Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι, ενώ ο Ν. 4117/2013 προβλέπει σαν «Επιδιαιτητή» «Σύμβουλο Επικρατείας», που προκύπτει μετά από κλήρωση, σε «Διαιτησίες» της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ ορίστηκε σαν «Επιδιαιτητής» ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ και πρώην πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμένος(!!!), ορισμός που δεν γνωρίζουμε αν είναι νόμιμος ή όχι.

Τέλος όπως είπε θεωρεί ότι είναι τεράστιο, επίσης, σκάνδαλο οι υπέρογκες αμοιβές των «Διαιτητών» και των «Επιδιαιτητών», ακόμη και των «γραμματέων» τους, που φθάνουν τις πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ(!!!) ανά «Διαιτησία».

Έτσι λοιπόν ο επίσημος σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη αντί να ζητήσει να «σπάσει το απόστημα», δεν έκανε τίποτα, για να σταματήσει η λεηλασία δημοσίου χρήματος μέσω της «Διαιτησίας» στα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους δημόσια έργα, όχι μόνον δεν ζήτησε να καταργηθεί η «Διαιτησία» και να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς, όσο αφορά την επίλυση διαφορών που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων, αλλά παραβλέποντας ή και υποτιμώντας την μεγάλη τιμή που του έκανε η Πατρίδα να του αναθέσει την ευθύνη του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, δέχτηκε να είναι και αυτός ένας εκ των «διαιτητών» και να συμμετέχει στις «Διαιτησίες» που στοίχισαν μέχρι τώρα στην ΕΡΓΟΣΕ εξήντα πέντε(65) εκατομμύρια €.

Είναι ώρα να μάθουμε επίσης πόσο στοίχισαν μέχρι σήμερα οι «Διαιτησίες» σε εργολαβίες της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» και ιδιαιτέρως στο έργο του «Μετρό Θεσσαλονίκης» και πόσο στοίχισαν μέχρι σήμερα οι «Διαιτησίες» σε εργολαβίες άλλων φορέων του υπουργείου σας;

Τέλος, πρέπει να δοθεί και μια οφειλόμενη απάντηση στο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο από τις 31/03/2016:

Είναι νόμιμος ο διορισμός του κ. Παναγιώτη Πικραμένου σαν «Επιδιαιτητή» σε «Διαιτησίες» της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ;

Ο Νίκος Νικολόπουλος εν συνεχεία είπε:

«Είναι απορίας άξιο, πως ένα πρόσωπο το οποίο έχει τιμηθεί με το ανώτατο αξίωμα της πατρίδας -αυτό του Πρωθυπουργού– επελέγη και αποδέχτηκε να τοποθετηθεί ως επιδιαιτητής μεταξύ δημοσίου και μεγαλο –νταβατζήδων».

ΠΟΣΑ ΕΠΙΔΙΚΑΖΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ Ο κ. ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ;

Και προσθέτει:

«Ο Ελληνικός εμπερΊστατος λαός μας θέλει να μάθει πόσα εκατομμύρια επιδίκασε ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος με αποφάσεις του υπέρ των εργολάβων και πόσα κέρδισαν αυτοί οι βαστάζοι του σάπιου διαπλεκόμενου συστήματος από τις συγκεκριμένες αποφάσεις».

«Γιατί το ποιος έχασε το γνωρίζουμε πολύ καλά. Έχασε και πάλι ο Ελληνικός λαός που καλείται να πληρώσει με το αίμα του, τις επιλογές των δωσίλογων όπως επί Γερμανικής κατοχής» τονίζει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και συνέχισε:

«Ο λαός μας λέει από Δήμαρχος κλητήρας… τώρα θα λέμε και από Πρωθυπουργός… επιδιαιτητής για μεγαλο-νταβατζήδες» Ντροπή!. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να καταργηθεί ο επαίσχυντος νόμος που ίδρυσε την φάμπρικα των ‘’Διαιτησιών’’ και που οδηγεί στην λεηλασία τεραστίων ποσών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, διότι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2013 , ήταν κατά παραγγελία των «εθνικών εργολάβων», οι οποίοι υπαγόρευσαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους τους παραπάνω νόμους και με τη συνεργασία πρώην υπουργών και μεγαλο-δικηγόρων σαν «Διαιτητών» και ανωτάτων δικαστικών, ακόμη και πρώην πρωθυπουργών, σαν «Επιδιαιτητών» αποκόμισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ(!!!), που σε καμιά περίπτωση δεν θα είχαν αποκομίσει, αν οι εργολαβικές τους διεκδικήσεις εκδικάζονταν από την Τακτική Δικαιοσύνη».

Σημείωσε πως οι «διαιτησίες» στοιχισαν στην ΕΡΓΟΣΕ εξήντα πέντε(65) εκατ.€, ενώ στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης έχουν υπερβεί ήδη τα εκατό σαράντα(140) εκατ. €.».

 ΣΧΟΛΙΟ 

Κ says:

February 23, 2018 at 4:26 pmΞέρετε τι έκανε ο πατέρας του Όθωνας Πικραμένος στην κατοχή; Είχε αναλάβει την έντυπη Γερμανική προπαγάνδα στην Ελλάδα. Συνέστησε με τους Γερμανούς την εταιρία ”Mundus” και είχε αναλάβει τα προπαγανδιστικά έντυπα των Ναζί στην Γερμανική την Ιταλική και Ελληνική γλώσσα. Το κτίριο που ήταν το κέντρο διανομής τύπου υπάρχει ακόμα στην οδό Σωκράτους 43.

Με την απελευθέρωση, ο Όθων Πικραμένος αναγκάστηκε πρόσκαιρα να αποσυρθεί και να αρκεστεί στη διαχείριση του εργοστασίου γραφικών τεχνών «Πυρσός», ενός από τα μεγαλύτερα στην Αθήνα, που είχε βρεθεί στα χέρια του.

Η εταιρία «Μούντους» αποτέλεσε μεταπολεμικά αντικείμενο στις μεγάλες δίκες της Νυρεμβέργης, αλλά ελάχιστες αναφορές έγιναν για τη δράση της στην Ελλάδα.


Η εταιρία «Πυρσός», που στο παρελθόν είχε εκδώσει τη Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεία, όπως και η κατασκευαστική εταιρία «Προμηθεύς», ανήκαν βασικά στον Παυσανία Μακρή (κεντρικό πρόσωπο στα σκάνδαλα της οδοποιίας στα χρόνια του μεσοπολέμου, με χρηματοδότες τους Άγγλους τραπεζίτες Χάμπρο και Σάμιουελ), στενό συγγενή της οικογένειας Πικραμένου.


Και οι δύο αυτές εταιρίες συνεργάστηκαν οικονομικά με τους Γερμανούς κατά την Κατοχή, η μεν μία σε εκτυπωτικές εργασίες η δε άλλη σε κατασκευαστικές.

Τελικά ο Όθων Πικραμένος θα επανέλθει αργότερα, αφού θα αποφύγει τη δίωξη για δοσιλογισμό, όπως και όλοι όσοι συνεταιρίστηκαν με τους εκπροσώπους της εταιρίας «Μούντους», στην πρακτόρευση εφημερίδων και περιοδικών, δημιουργώντας το λεγόμενο «Νέο Πρακτορείο», συνέχεια του οποίου – ύστερα από διάφορες μεταβιβάσεις μετά τον θάνατό του στα χρόνια της δικτατορίας και αφού ο μεγαλύτερος υιός του, αν και για ένα διάστημα το διαχειρίστηκε, αποφάσισε να το εγκαταλείψει για να σταδιοδρομήσει στο δικαστικό σώμα – είναι σήμερα το πρακτορείο εφημερίδων «Ευρώπη».

Από τα τέλη του 1944 (τυπικά τον Ιανουάριο 1945) όμως είχε συγκροτηθεί το «Πρακτορείο Αθηναϊκού Τύπου», που αμέσως πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς και διάδοχος του οποίου – ύστερα από την εξαγορά του από το συγκρότημα Λαμπράκη μετά τον θάνατο του Παρασκευά Χριστοδουλόπουλου – είναι σήμερα το πρακτορείο «Άργος».

Τον Μάιο 2012 ο υιός του Όθωνος Παναγιώτης Πικραμένος ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

 %25CE%25A0%25CE%2599%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259C%25CE%259C%25CE%2595%25CE%259D%25CE%259F%25CE%25A3%2B%25CE%25A3%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%25A4%25CE%2599%2B%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%2599%25CE%2591%2B%25CE%2595%25CE%25A0%25CE%2599%2B%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A7%25CE%2597%25CE%25A3.JPG

 Πηγή

 Και για να θυμηθούμε και το δημοσίευμα  ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και της ντροπιαστικής απόφασης του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ, για τον ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

 Και μ' αυτήν την απόφαση, τα εργολαβικά συμφέροντα του Μπόμπολα, στήριξε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, μη λαμβάνοντας υπόψη σημαντικά περιβαλλοντικά στοιχεία...
Έλα μωρέ... τυχαίο ήταν... 


doc10143120180301135424_001.jpg
doc10143220180301135452_001.jpgdoc10143320180301135526_001.jpgdoc10143020180301135353_001.jpg
Κι αυτό, τυχαίο;;;

bb4363d0-6b08-414f-a659-8a72caf65d27.jpeg?w=845


Κι αυτό, τυχαίο;;;

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ, ΕΘΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.


PIKRAMMENOS%2BMNHMONIO%2BScreenshot_1.png
Ε... πώς να μην έχει φτιάξει τη βιλλάρα του στην Μύκονο ο ... Πικραμμένος...;;;



pikrammenos%2Bbila%2Bsth%2Bmykono.jpeg

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΝ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ο  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΓΟΝΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ;;; 


Καλλιόπη Σουφλή



attikanea