Στο Οχάιο των ΗΠΑ η έντονη χιονόπτωση έδωσε την ιδέα στην κόρη μιας καρκινοπαθούς να γράψει ένα μήνυμα στην μητέρα της στο φρέσκο χιόνι, έξω από το δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

Η 65χρονη Michele Schambach από την Γουατεμάλα εισήχθη σε κλινική του Κλίβελαντ την Τετάρτη, ελπίζοντας να λάβει προηγμένη θεραπεία για τον επιθετικό καρκίνο που έχει στον εγκέφαλο. Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεται στις ΗΠΑ για θεραπεία, αφού είχε ξαναπάει στο ίδιο νοσοκομείο τον περασμένο Οκτώβριο.

Η κόρη της, Marie Schambach, που είναι γιατρός στη Γουατεμάλα, δήλωσε στο CNNi ότι δεν είχε ξαναδεί ποτέ στη ζωή της χιόνι, ωστόσο πήρε την απόφαση να το χρησιμοποιήσει για να αλλάξει λίγο τη διάθεση της μητέρας της.

«Κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα την αυλή καλυμμένη με χιόνι, και σκέφτηκα ότι μπορούσα να γράψω κάτι σε αυτό», είπε. Το μήνυμα που έγραψε; «Μαμά, να είσαι γενναία», το οποίο η μητέρα της μπόρεσε να διαβάσει από το παράθυρο του δωματίου της.

A beautiful message was left at our main campus today.
To the person who wrote it, you’ve touched our hearts. ❤️#MomBeBrave pic.twitter.com/doY9x6QcAz

— ClevelandClinicNews (@CleClinicNews) February 14, 2020

«Είπα στον μπαμπά μου, «Ξύπνα την μπαμπά! Πες της να πάει στο δωμάτιο», περιέγραψε η Marie και συνέχισε λέγοντας για την μητέρα της: «Ήταν πάρα πολύ χαρούμενη». Η ίδια ήλπιζε και άλλοι ασθενείς να δουν το μήνυμά της και να αισθανθούν ότι κάποιος άλλος νοιάζεται.

Το νοσοκομείο ανήρτησε μια φωτογραφία του μηνύματος, σχολιάζοντας: «Ένα όμορφο μήνυμα ήταν γραμμένο στην αυλή του κτηρίου μας σήμερα. Στον άνθρωπο που το έγραψε, άγγιξες τις καρδιές μας».

This mother and daughter inspired us all with their beautiful message, now see their story. #MomBeBrave❤️ pic.twitter.com/21EbF2EAv3

— ClevelandClinicNews (@CleClinicNews) February 17, 2020

«Είμαι πολύ χαρούμενη που τόσοι πολλοί άνθρωποι προσεύχονται για την μητέρα μου. Την κάνει να χαμογελάει», σημείωσε η Marie, η οποία πιστεύει ότι η θετική ενέργεια των άλλων, μπορεί να βοηθήσει την μητέρα της να γίνει γρήγορα καλά.

Την Κυριακή πάντως, έλαβαν θετικά νέα από τους γιατρούς, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι το φάρμακο που χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία, είχε επίδραση.