Την επίσκεψη Θεοχάρη στην Κρήτη καταδικάζει με ανακοίνωση του το Τμήμα Τουρισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

“Στον τουρίστα ανέθεσε τη στήριξη της κοινωνίας και της αγοράς ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα προβλήματα επιβίωσης των ανθρώπων του τουρισμού.

Οι χθεσινές δηλώσεις του στην διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ατλαντίς ότι «ο μόνος που μπορεί να στηρίξει την κοινωνία και την αγορά είναι ο τουρίστας που θα έρθει» φωτίζουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την στήριξη των εργαζομένων και της κοινωνίας, όπως άλλωστε είχε διαφανεί σε πρότερες επισημάνσεις του γ.γ. Τουρισμού κ. Λούλη ότι «η κυβέρνηση δεν είναι ασφαλιστική για να αποζημιώσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους».

Η αδιαφορία του κ. Θεοχάρη, η απαξιωτική του συμπεριφορά, η έλλειψη σεβασμού προς τους εκπροσώπους των φορέων των εργαζομένων και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου ανάγκασαν τους φορείς να αποχωρήσουν από την φαρσοκωμωδία της «επικοινωνίας» τους με τον υπουργό στο πλαίσιο της χθεσινής τους συνάντησης στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροεπιχειρηματίες, οι άνθρωποι του κόπου και της επιβίωσης δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί ως άλλοθι τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης για να διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα, να απορρυθμίσει τις σχέσεις εργασίας και να εμπεδώσει το σκληρό ταξικό νεοφιλεύθερο πρόγραμμα της.

Ο κ. Θεοχάρης επισκέφθηκε την πόλη μας εν μέσω κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους διάφορους κλάδους του τουρισμού, με τα καταστήματα εστίασης κλειστά, την αγορά σε κωματώδη κατάσταση, και το μόνο που έκανε ήταν να δώσει «το σήμα της αισιοδοξίας της έναρξης» της τουριστικής αγοράς.

Μια αισιοδοξία που δεν συμμερίζονται ούτε οι επιχειρηματίες ούτε οι εργαζόμενοι, αφού οι αστοχίες, οι συνεχείς παλινωδίες, τα συνεχόμενα λάθη του υπουργείου έχουν προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, ακόμη και από «οικείους» του χώρους, αλλά και στις χώρες αγοράς του τουριστικού μας προϊόντος και έχουν βάλει σε κίνδυνο το μέλλον του τουρισμού και των ανθρώπων του.”