Το βραβείο 2024 IEEE-IAS Power Systems Protection Prize Paper Award σε καθηγητη του Πολυτεχνείου Κρήτης και στην ομάδα του

Το βραβείο 2024 IEEE-IAS Power Systems Protection Prize Paper Award σε καθηγητη του Πολυτεχνείου Κρήτης και στην ομάδα του

Η εργασία με τίτλο «AnExperimentalMethodologyforModelingSurgeProtectiveDevices:AnApplicationtoDCSPDsfor ElectricVehicleChargingStations» και συν-συγγραφείς τον Επίκουρο Καθηγητή της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου ΚρήτηςΓεώργιοΠέππακαι συνεργάτες του από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), δημοσιευμένη στο περιοδικό IEEETransactionson IndustryApplications,vol. 60,pp. 1645-1655,Jan./Feb. 2024, έλαβε το βραβείο2024 IEEE/IASPowerSystems ProtectionPrizePaperAward.

Η ερευνητική εργασία αφορά στην ανάπτυξη ενός μοντέλου συντονισμού μονώσεων, βασισμένου σε πειραματικά δεδομένα, με στόχο τηναποτελεσματική ηλεκτρική προστασία ενός DC σταθμού ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων,καλύπτοντας ένα ευρύσυχνοτικόφάσμακεραυνικώνπληγμάτων, ενώ παράλληλα γίνεται αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας διαφορετικών συστημάτων προστασίας έναντι υπερτάσεων.

Η ερευνητική ομάδα που βραβεύτηκε απαρτίζεται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή ΘωμάΤσοβίληκαι τους υποψήφιους διδάκτορες ΑλέξανδροΧατζηκώστακαι Ευάγγελο Στάικο του Τμήματος ΗΜΜΥ του ΑΠΘ και τον Επίκουρο Καθηγητή της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου ΚρήτηςΓεώργιοΠέππα. Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στοΛαςΒέγκας στις 19 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου 2024 IEEE/IAS Industrial and CommercialPowerSystems TechnicalConference.