Τις δικές τους «κόκκινες γραμμές» θέτουν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στον τουρισμό απέναντι στο φιλόδοξο εγχείρημα του υπουργείου Τουρισμού, που προωθεί την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προσελκύοντας στην χώρα μας κυρίως βορειοευρωπαίους συνταξιούχους τουρίστες

Μια «αερογέφυρα» μεταξύ των βορειοευρωπαϊκών χωρών και της Ελλάδας επιχειρεί να δημιουργήσει το υπουργείο Τουρισμού και για τους χειμερινούς μήνες, με στόχο να επιτευχθεί η πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην χώρα μας.

Ειδικότερα, ανάμεσα στους ελληνικούς προορισμούς -που λόγω και του κλίματος- μπορούν να υποδεχτούν αλλοδαπούς επισκέπτες τον χειμώνα, φιγουράρει η Κρήτη, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να ζητούν ισχυρά κίνητρα και κυρίως γενναία επιδότηση του ενεργειακού και εργασιακού κόστους, ώστε να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους και την χειμερινή περίοδο.

Την ίδια ώρα ενώ οι τουριστικοί επιχειρηματίες βλέπουν με θετική ματιά το όλο εγχείρημα, καταθέτουν τις δικές τους προϋποθέσεις για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Πρακτικά, αυτό που ζητούν, όπως εξηγεί στο **neakriti.**gr, ο Μανόλης Τσακαλάκης, είναι ισχυρά κίνητρα για να ανοίξουν τις μονάδες τους και τον χειμώνα. Πέρα από την μέριμνα που θα πρέπει να υπάρξει και για τους ίδιους τους χειμερινούς επισκέπτες, θα πρέπει να υπάρξουν και μια σειρά οικονομικών ελαφρύνσεων για τους επιχειρηματίες και κυρίως επιδότηση του αυξημένου ενεργειακού κόστους, αλλά και της εργασίας.

Και αν κανείς θεωρεί πως για να καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια απαιτείται μεγάλος χρόνος, ο κ. Τσακαλάκης σημειώνει με έμφαση πως αρκεί μόνο μία απόφαση και το εγχείρημα μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και φέτος.