Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 250.000 αιτήσεις – Πότε λήγει η παράταση

Στις 5 ή 6 Αυγούστου θα μπορεί να εκκινήσει η χρήση των voucher του φετινού προγράμματος «Τουρισμός για όλους» ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 250.000 αιτήσεις για το εν λόγω πρόγραμμα, ενώ οι αιτήσεις έχουν παραταθεί μέχρι και τη Δευτέρα 12 Ιουλίου.

Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι «Είναι τεράστιος ο αριθμός των αιτήσεων. Υπάρχουν και οι περσινοί δικαιούχοι που μπορούν να χρησιμοποιούν ήδη το voucher».

Οι δικαιούχοι των φετινών voucher θα ανακοινωθούν στις αρχές Αυγούστου, ενώ η χρήση τους θα ξεκινήσει στις 5 ή 6 του ίδιου μήνα.

Σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη, φέτος προστέθηκαν 50.000 voucher, ενώ διευρύνθηκαν και τα εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα, τα περσινά περίπου 320.000 voucher που δεν αξιοποιήθηκαν, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν φέτος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Τι γίνεται με τα ξενοδοχεία εάν κάποιος νοσήσει

«Υπάρχουν ξενοδοχεία και δωμάτια covid σε περίπτωση που νοσήσει ένας πολίτης που ταξιδεύει» υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι φέτος υπάρχουν λιγότερα ξενοδοχεία covid.

«Όμως βγαίνουν πολύ συχνά προκηρύξεις για ξενοδοχεία covid» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανοίγουν για κανονική χρήση φέτος.

Τέλος, σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον τουρισμό είπε ότι «οι επιστήμονες ορίζουν τους κανόνες κι εμείς του ακολουθούμε κατά γράμμα. Σε κάθε περίπτωση, όπως και στην Ίο, η αντίδραση είναι άμεση».

Διαβάστε ακόμα:

Κομισιόν: Χαιρετίζει την «ιστορική συμφωνία» για τη φορολόγηση των πολυεθνικών επιχειρήσεων (vid)

Guardian: Προβληματισμός για το «μπλόκο» της Μάλτας στους ανεμβολίαστους τουρίστες

Χρήστος Σταϊκούρας: Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin