Η εταιρεία βλέπει μέσω επενδύσεων σε πολυτελή τουριστικά καταλύματα στο διάσημο θέρετρο της Ελούντας μια χρυσή προοπτική οικονομικής ενδυνάμωσης και κατοχύρωσης για το μέλλον

Σε ένα γερό επενδυτικό ‘‘μπάσιμο’’ στον τουριστικό χάρτη της Κρήτης ετοιμάζεται να προχωρήσει γνωστή εγχώρια εταιρεία παιχνιδιών, η οποία προχώρησε ήδη στην αγορά μεγάλων εκτάσεων, περί τα 60 συνολικά στρέμματα, στην περιοχή της Ελούντας με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικών καταλυμάτων.

Πρόκειται ειδικότερα για την εταιρεία AS Company σε μια κίνηση που παρουσιάζει αν μη τι άλλο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και ενδεχομένως προξενεί αίσθηση σε αρκετούς, μιας και μιλάμε για στροφή μιας εταιρείας παιχνιδιών σε τελείως διαφορετικό… αντικείμενο , όπως είναι το τουριστικό!

Ωστόσο, η ίδια η εταιρεία κατασκευής και εμπορίας παιδικών παιχνιδιών, που έχει ως έδρα της την Θεσσαλονίκη, εξηγεί το σκεπτικό της σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως θέλει να εμπλακεί στον τουριστικό τομέα, και δη σε μια περιοχή που αποτελεί τη βαριά τουριστική βιομηχανία της χώρας όπως είναι η Κρήτη, για να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις και εξισορροπήσει τυχόν προοπτικών και κινδύνων της. Κοινώς δηλαδή, η εν λόγω εταιρεία βλέπει μέσω επενδύσεων σε πολυτελή τουριστικά καταλύματα στο διάσημο θέρετρο της Ελούντας μια χρυσή προοπτική οικονομικής ενδυνάμωσης και κατοχύρωσης για το μέλλον.

Η ανακοίνωση

Την αγορά εκτάσεων γης στην περιοχή της Ελούντας και τη δραστηριοποίηση της στον τομέα Ανάπτυξης Πολυτελών Τουριστικών Καταλυμάτων ανακοίνωσε επισήμως χθες η ίδια η AS Company Α.Ε.

Ειδικότερα, η εισηγμένη ανακοίνωσε την αγορά αριθμού γειτνιαζόντων εκτάσεων γης, συνολικού εμβαδού περίπου 50.000 τ.μ. έως 60.000 τ.μ., στην ιδιαίτερα ελκυστική τουριστικά περιοχή Ελούντας Λασιθίου Κρήτης, με σκοπό την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων.

Η συνολική αξία της συναλλαγής υπολογίζεται να ανέλθει από 2.000.000 Ευρώ έως 2.500.000 Ευρώ, μετά από ενδελεχή νομικό, οικονομικό και τεχνικό έλεγχο. Ήδη διεκπεραιώθηκε με επιτυχία περίπου το 40% της όλης συναλλαγής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ’’ με μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στο χώρο του παιχνιδιού για περισσότερο από τριάντα χρόνια, η εταιρεία συνεχίζει να εξελίσσεται και να επενδύει στο χώρο αυτό, με στόχο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την θέση και την κερδοφορία της, στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία και άλλες χώρες του εξωτερικού. Οι επενδύσεις αφορούν σε νέα προϊόντα, ψηφιοποίηση των λειτουργιών και της επικοινωνίας, λειτουργία πλατφόρμας B2B, καθώς και στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρίας.

Παράλληλα, η Διοίκηση της εταιρείας, αντιλαμβανόμενη τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο γρήγορα μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργούνται από το δημογραφικό, την κλιματική αλλαγή, την ψηφιοποίηση του εμπορίου, τις γεωπολιτικές εξελίξεις κλπ., κρίνει ότι είναι απαραίτητη η εξισορρόπηση των προοπτικών και των κινδύνων της Εταιρίας, με την δραστηριοποίησή της στην ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων, εκμεταλλευόμενη τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που εμφανίζει η χώρα μας στον τουριστικό τομέα’’.

‘‘Η χρηματοοικονομική δομή της εταιρίας, με την αποδεδειγμένη δυνατότητά της να δημιουργεί ισχυρές ταμειακές ροές ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπως η οικονομική κρίση, η πανδημία και η ενεργειακές προκλήσεις, σε συνδυασμό με το επαρκές χαρτοφυλάκιο επενδύσεων που κατέχει, της επιτρέπουν να αξιοποιήσει ευκαιρίες στο χώρο του Τουρισμού, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτικός τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και με δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η Διοίκηση της AS έχει την στέρεη πεποίθηση, ότι, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Εταιρίας στο χώρο του παιχνιδιού και την προσεκτική ανάπτυξη σ’ αυτόν του Τουρισμού, οι οικονομικές επιδόσεις της θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων της και της κοινωνίας’’ καταλήγει η ανακοίνωση.