Σύμφωνα με τη φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Turkiye, η Τουρκία αποφάσισε να κατασκευάσει πέντε παρατηρητήρια (σταθμούς παράκτιας επιτήρησης) για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πλοίων της στην ανατολική Μεσόγειο.

Ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η κατασκευή των δύο, ο πρώτος σταθμός θα είναι στο Αναμούρ και ο άλλος στο Κέλτεπε της Αντιόχειας. Την κατασκευή έχει αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 25.11.2021 07:40«Οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες για όλους» - Τι λέει στο ethnos.gr Τούρκος ελληνικής καταγωγής για την αναταραχή στην ΤουρκίαΚόσμος | 24.11.2021 19:00Τουρκία: Αραβική επίσκεψη με δώρο 10 δισ. στον ΕρντογάνΠολιτική | 24.11.2021 22:30 Νέα κυβέρνηση στη Γερμανία: Οι αναφορές στην Προγραμματική Συμφωνία για τις εξαγωγές όπλων σε Τουρκία και τη Γερμανική κατοχή στην Ελλάδα

Οι σταθμοί θα είναι εξοπλισμένοι με συναγερμούς αναγνώρισης, εισόδου, εξόδου, ταχύτητας, έλεγχο ταυτότητας και πληροφορίες πλοήγησης των πλοίων, σύστημα τηλεχειρισμού και ανίχνευσης κίνησης.

Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι εργασίες για την ίδρυση του Κέντρου Ταυτοποίησης και Παρακολούθησης και του Κέντρου Επιχειρήσεων στα Κατεχόμενα. Αναφέρεται ότι τα κέντρα επιχειρήσεων θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας σήμερα στην Άγκυρα υπό Ερντογάν

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, θα πραγματοποιηθεί στο προεδρικό μέγαρο, στη «σκιά» της παρουσίας της αμερικανικής Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ.

Θα συζητηθεί η τελευταία κατάσταση στις εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας, ενώ θα συζητηθεί και η πιθανότητα διεξαγωγής νέων επιχειρήσεων.

Θα συζητηθεί η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Καραμπάχ και ειδικότερα τα βήματα που πρέπει να γίνουν ενάντια στις «προκλητικές» -όπως αναφέρεται- ενέργειες της Ελλάδας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο.